Stefanović izneo odbranu za ubistvo Pribakovića u diskoteci "The End": "Priznajem, ali se ne sećam detalja"

Stefanović je priznao krivicu, uz opasku da se se samog izvršenja dela ne seća

Foto: Facebook

Novosađanin Stefan Stefanović Ćeća (30) koji je osuđen u odsustvu na objedinjenu kaznu od 15 godina zatvora zbog pucnjave u kojoj je hicima iz pištolja 2017. godine u novosadskoj disikoteci "The end" u hotelu "Park" ustreljen sada pokojni Milan Pribaković, u petak je prvi put izneo odbranu.

Stefanović je priznao krivicu, uz opasku da se se samog izvršenja dela ne seća.

Na pitanje predsednice veća, sudije Ivane Josifović, zašto priznaje krivicu ako se ne seća činjenja dela, odgovorio je da svi dokazi ukazuju na to.

On je izneo mnoge detalje koji se odnose na događaje pre i posle ispaljivanja sedam hitaca u klubu u kojem je bio veći broj gostiju, a prazninu u iskazu koja nedostaje je nazvao crnom rupom.

Inače, sada pokojni Pribaković, koji nije osuđivan i nije imao nimalo alkohola u organizmu je 8. oktobra 2017. godine oko šest sati ujutro pogođen u unutrašnju natkolenicu u predelu velikog arterijskog krvnog suda.

Odmah posle kobne pucnjave, okrivljeni je pobegao i prema njegovim rečima živeo u Banjaluci sve do prošlogodišnjeg hapšenja po međunarodnoj poternici. Kod njega su pretresom stana, koji je koristio pri lišavanju slobode, pronađena falsifikovana dokumenta nabavljena da bi koristio lažan identitet, prašakasta supstanca za koju se pretepostavljalo da je kokain, zelena biljna materija koja izgledom podseća na marihuanu, vagica i veća količina novca, saopštila je tada policija Republike Srpske.

"Za mnom je bila raspisana potraga za izdržavanje kazne od godinu dana i osam meseci zatvora, plašio sam se toga i sklanjao od policije. Oko godina dana sam redovno konzumirao u većim količinama amfetamine, ali i, ako bih imao para, kokain. Toga dana, kada se desio ovaj događaj, sam prethodno na tehno žurci na Spensu ušmrkao amfetamin i popio nekoliko tableta ekstazija uz piće", rekao je okrivljeni.

Ispalio sedam hitaca

Po navodima optužnice, Stefanoviću se pripisuje da je 8. oktobra 2017. godine u diskoteci "The end" u hotelu "Park" teško telesno povredio Milana Pribakovića, koji je usled toga preminuo. Navodno, on je odmah po ulasku u diskoteku oko 5.50 časova, gde je bio veći broj gostiju, iz pištolja CZ M-57, za čije držanje i nošenje nije imao dozvolu, ispalio sedam hitaca prema nogama oštećenog koji je zadobio tešku telesnu povredu u vidu ustrelne rane u predelu prednje unutrašnje strane leve natkolenice, kojom je zahvaćen i veliki arterijski krvni sud, zbog čega je oštećeni i preminuo, i strelnu ranu u predelu zadnje spoljašnje strane desne potkolenice, kao i još jednu okrzotinu na nozi.

Zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo, za Stefanovićem je raspisana međunarodna Interpolova poternica.

On je ispričao da je bio s dvojicom drugara na žurci i da su uzeli amfitamin iz kesice koji su stavili na telefon ili sličnu podlogu pa ga ušmrkali i popili nekoliko tableta ekstazija uz pauze, bez sakrivanja jer je, ako je naveo, to na tehno žurkama uobičajena stvar.

Foto: MUP, Stefan Stefanović

"Ne znam kako sam potom završio u diskoteci i kako je dospeo pištolj kod mene. Sećam se da sam na sebi u Šapcu na autobuskoj stanici imao ranac sa stvarima i ušteđevinu uzetu iz mog iznajmljenog stana. Tamo sam video autobus s bosanskim oznakama i sinulo mi je da bih mogao da se sklonim u Bosnu. Nisam znao zašto, ali imao sam teskobu kao da me neko goni, a tu ne mislim na policiju", rekao je Stefanović i napomenuo da je prešao granicu čamcem, prenosi Dnevnik.

On je kazao, da je posle nekoliko dana saznao preko medija u internet kafiću da ga traže traže zbog ovog događaja.

"Nisam se prijavio. U Banjaluci sam se stabilizovao, počeo da radim na građevini i našao devojku. Nisam se javljao ni roditeljima nastradalog mladića, niti se raspitivao o njemu, zano sam samo da je imao 29 godina", naveo je optuženi.

"Napominjem da je njega ne poznajem i nisam imao nikakvig problema s njim. I sad se pitam zašto sam to uradio. Duboko se kajem i sada se tresem, a noćima ne mogu da spavam", izjavio je okrivljeni.

Nastavak suđenja je 21. decembra kad će biti saslušani veštaci za neuropsihijatriju i sudsku psihologiju, a biće iznete i završne reči.

Video: Mesto na kome je upucan Dejan V. (47) na Košutnjaku: Napadač ga čekao u mraku kod trim staze

(Telegraf.rs)