Ristić upao u zamku lažne saobraćajke osumnjičenih "Vračaraca": Ovako je izvedeno filmsko ubistvo u Kaluđerici

Ova likvidacija po logistici i načinu na koji je izvedena razlikuje se od uobičajenih modela koje koriste kriminalni klanovi u Srbiji

Foto: M. Beljan, MUP, Facebook

Ubistvo Dragana Ristića Čađe jedno je od tri koja se stavljaju na teret OKG "Vračarci" na čijem je čelu Nikola Vušović, poznat po nadimku Džoni sa Vračara. Ova likvidacija po logistici i načinu na koji je izvedena razlikuje se od uobičajenih modela koje koriste kriminalni klanovi u Srbiji.

Kako se navodi u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Ristić je upao u zamku koja mu je napravljena lažnom saobraćajnom nesrećom.

U pomenutoj naredbi se navodi da je Vuk Ursulov, protiv koga je podignuta optužnica Višeg javnog tužilaštva u martu 2021. godine čekao u "folksvagen pasatu" da naiđe Ristić, pa da ga namami u klopku.

Kada je Ristić svojim "audijem A3" izašao iz dvorišta i krenuo ka Smederevskom putu, prednjim delom svog vozila udario je u zadnji deo Ristićevog, inscenirajući tako saobraćajni udes. Ristić je potom izašao iz vozila, Ursulov je iz pištolja FN Browning sa prigušivačem u njega ispalio osam smrtonosnih hitaca.

Kao organizatori ove likvidacije u pomenutoj naredbi tužilaštva označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, potom Dario Đorđević koji je finansirao ubistvo 60.000 evra, potom nabavio pištolj, prigušivač i municiju. On je naložio osumnjičenom Aleksandru Naumovskom da preda oružje Nikoli Božiloviću da ga on spakuje u torbu, takođe je naloženo i paljenje automobila kojim je fingirana saobraćajna nesreća.

Inače, na jednom od suđenja, Ursulov je izjavio da nije kriv i da je poslužio kao žrtveno jagnje Aleksandra Šarca.

"Nisam kriv i ni na koji način nisam učestvovao u ubistvu tog čoveka. Moj automobil je zloupotrebljen, a ja sam prevaren, nasamaren i namagarčen od strane Aleksandra Šarca. Ja sam žrtveno jagnje, koje su poslužili na tanjiru", rekao je on i dodao: "Šarac mi je rekao da se bavi preprodajom automobila, da daje pare na kamatu i prodaje narkotike. Pitao sam ga šta će mu to, jer su imali novca, otac i stric su imali autobuse, kafić, diskoteku i jedini porok mu je bio što ide na utakmice Partizana i tuče se. Tad mi je pokazao snimak pljačke zlatare u Italiji, snimak iz Španije na kojem su mu lisicama vezane ruke, a na stolu ispred pare. Kazao mi je da je upala policija, a da je kod sebe imao lažna dokumenta i da su ga pustili i dali mu tih 10.000 evra u kešu što su našli. Nudio mi je pomoć, ali sam mu rekao da me ništa nelegalno ne zanima".

Inače, Ristić je bio kum Željka Rutovića koji je optužen za napad na Predraga Rankovića Peconija.

Podsetimo, OKG Vračarci osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)