Određen pritvor Srbinu osumnjičenom za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića

Na zahtev tužioca, određena je mera pritvora u trajanju od mesec dana

Foto: Pixabay

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor muškarcu sa inicijalima M. M, koji se tereti za "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, a u vezi sa krivičnim delom "teško ubistvo". Prištinski mediji prenose da je reč o osobi koja je, kako je juče potvrđeno, uhapšena 19. oktobra zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, prenosi Kossev.

U saopštenju Osnovnog suda u Prištini precizira se da je na zahtev tužioca, određena mera pritvora u trajanju od mesec dana, zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da bi M. M, ukoliko se nađe na slobodi mogao da utiče na svedoke i izbegne krivično gonjenje s obzirom na to da je pre hapšenja bio u bekstvu.

Podsetimo, u toku je postupak pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini optuženima za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića, a koji se vodi po trećoj optužnici.

Juče je potvrđeno iz kosovskog Specijalnog tužilaštva da je dan ranije uhapšen M. M. za kojim su kosovski organi vlasti tragali još od 2019. godine, upravo zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara.

Ujedno je potvrđeno da će biti podnet zahtev za određivanje mere pritvora M. M.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I u trećoj optužnici po kojoj se sada vodi postupak, spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Istraga za Veselinovićem započela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milan Mihailović.

Takođe, u decembru 2021. je obelodanjena lista američkog ministarstva finansija sa 13 biznismena i ljudi sa Severa koji su se našli pod američkim sankcijama, a među njima su i imena sa optužnice, odnosno imena koja se spominju u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića: Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Žarko Veselinović, Željko Bojić, Marko Rošić i Milan Mihailović.

Video: Snimak Olivera Ivanovića sa sinom nekoliko dana pre ubistva

(Telegraf.rs)