Maloletnik sa probnom dozvolom i dva promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u Ivanjici

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač BMW X3 je zadobio lakše telesne povrede, dok je njegov osamnaestogodišnji saputnik teže povređen

Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Protiv maloletnog vozača koji je upravljajući vozilom BMW X3 sa probnom dozvolom izazvao saobraćajnu nezgodu u ivanjičkom naselju Kušićan, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu. Sedamnaestogodišnjaku iz okoline Ivanjice stavlja se na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- On se sumnjiči da je, 10. septembra, u Ulici 13. septembra u Ivanjici upravljajući automobilom „bmv“ sa 2,08 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu. Utvrđeno je da je vozio sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom čija snaga motora prelazi dozvoljenu i u vreme kada mu je to zabranjeno- potvrđeno je za RINU u MUP-u.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač BMW X3 je zadobio lakše telesne povrede, dok je njegov osamnaestogodišnji saputnik teže povređen.

- Dva pacijenta primljena su na urgentno odeljenje čačanske bolnice. Jedan je nakon opservacije pušten na kućno lečenje, dok je drugi sa teškim telesnim povredama ključne kosti i nadlaktice zadržan na odeljenju hirurgije. NJegovo stanje se prati i nije životno ugrožen", rečeno je ranije u Opštoj bolnici u Čačku.

Drogirani vozači i ovog vikenda uhvaćeni na čačanskim drumovima

Pripadnici saobraćajne policije u Čačku, tokom vikenda, zadržali su devetnaestogodišnjeg i tridesettrogodišnjeg vozača „renoa“ koji su automobilima upravljali pod dejstvom marihuane. Protiv njih su, zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

(Telegraf.rs)