Ona je jedina žena iz Belivukovog klana koja je optužena: Pojavila se u belom, a tokom suđenja joj pozlilo

Slađana je u oktobru prošle godine puštena iz pritvora, ali je njen muž i dalje iza rešetaka

U Specijalni sud na ročište danas je stigla je i jedina žena kojoj se sudi kao pripadnici Belivukovog klana - Slađana Sekulić (40) i to primetna u belom mantilu.

Njoj je u toku suđenja pozlilo kao i drugom optuženom Njemanji Đuriću zbog čega je napravljena pauza, a njima ukazana lekarska pomoć.

Foto: Nikola Anđić

Ovoj oragnizovanoj kriminalnoj grupi na teret se stavlja sedam ubistava, silovanje,otmicu  trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja.

Podsećanja radi, Slađana je u oktobru prošle godine puštena iz pritvora, ali je njen muž i dalje iza rešetaka.

Inače, njen suprug, Vlado Georgijev je bivši policajac koji je promenio ime i nekada se zvao Dejan Sekulić.

Prema optužnici, Vlada Georgijev i njegova žena Slađana Sekulić sumnjiče se i za to da su Belivuku stavili na raspolaganje svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa Nebojšom Jankovićem, koji je dobro obučen za rukovanje različitim vatrenim oružjem, držao i isprobavao vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela. Osim toga, iz stana u blizini stadiona Partizan, obaveštavali su Belivuka o prisustvu policije u okolini stadiona u Humskoj, prostora koji su zvali "baza" - navodi se u optužnici.

Zanimljivo je da je, optuženi bračni par Belivuku i njegovoj supruzi ustupio kuću u koju su se oni povremeno sklanjali, i koju su nazvali "Dedamrazova kućica".

Tokom istrage i na saslušanju Sladana Sekulić je tvrdila da joj "suprug ništa nije govorio."

Foto: Nikola Anđić

Ipak, javnost je imala priliku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, Vlade Georgijeva i njegove supruge u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. Smejali su se tome što Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima.

(Telegaraf.rs)