Presuda: Za ubistvo na Beverli Hilsu 20 godina robije

Ključni dokaz protiv optuženog bio je DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu zločina koji je Mitićeva odbrana isporila, izrazivši sumnju u validnost nalaza s obzirom da je, kako su istakli, polimeru korišćenom u analizi bioloških tragova, istakao rok

Miloš Radojković, Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf

Nišlija Darko Mitić (35) osuđen je danas 20 godina zatvora zbog teškog ubistva svog sugrađanina Miloša Radojkovića (25).

Kako "Telegraf.rs" saznaje, tokom obrazloženja presude rečeno je da je Mitić osuđena na 18 godina i 6 meseci zbog teškog ubistva, a za nedozvoljeno držanje oružje na 2 godine i 6 meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina robije.

Mitić se teretio da je 20. novembra 2019. godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe. Iz tog razloga Darko teretio za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora od deset godina do doživotne robije u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Telegraf

Ključni dokaz protiv optuženog bio je DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu zločina koji je Mitićeva odbrana isporila, izrazivši sumnju u validnost nalaza s obzirom da je, kako su istakli, polimeru korišćenom u analizi bioloških tragova, istakao rok. Drugi veoma važan dokaz je video zapis sa objekata u blizini mesta zločina koji, kako tvrdi tužilaštvo, nesporno dokazuju da je Mitić tu bio u vreme kada je Radojković likvidiran. I ovaj dokaz odbrana je dovodila u pitanje ističući da na snimku nije njihov branjenik.

Presuda niškog Višeg suda je prvostepena, na nju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)