Tinejdžer očevom "hondom" bežao od policije, pa udario dete na biciklu: Evo šta je rekao u tužilaštvu

- S. Đ. je mlađi maloletnik koji nije imao vozačku dozvolu, a automobil nije bio registrovan. Protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku zbog Ugrožavanja javnog saobraćaja- kaže naš sagovornik

Foto-montaža: Google Maps, Shutterstock

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći maloletnoj osobi Đ. M. (13)  povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Na raskrsnici ulica Ugrinovački put - Male pruge sinoć oko 20 časova policajac je pokušao da zaustavi automobil "honda civik" koji nije imao prednju registarskimu tablicu. Međutim vozač automobila nije postupio po znaku ovlašćenog službenog lica i nastavio je vožnju ka Novom Novosadskom putu.

Na Ugrinovačkom putu u visini kućnog broja 99 "honda" je prednjim delom udarila u bicikl koji je vozio Đ. M. (13).

Tom prilikom dete je povređeno i kolima Hitne pomoci preveženo u Institut za majku i dete.

Nakon toga se vozač "honde" zaustavio na Ugrinovačkom putu ispred firme "Bamiron" i utrčao u krug firme.

Parking na kojem je vozilo zatečeno pokriveno je kamerama, ali je odgovorno lice navodno reklo da ne zna ko je upravljao "hondom" i da ne može odmah da vrati snimak na kameri.

Prema našim informacijama, sinoć oko 21.30 sat na Ugrinovačkom putu ispred filme " Bamiron" patrola saobraćajne policije je zaustavila "audi A3" koji je vozila S.Đ (49) na mestu suvozača bio je  Š. Đ. (16) .

On je priznao da je vozio automobil koji je prethodno učestvovao u nesreći, a auto je u vlasništvu njegovog oca.

Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva iz Odeljenja za maloletnike Š. Đ. je priveden u policijsku stanicu, gde ce biti sačinjen zapisnik o saslušavanju maloletnog lica.

- S. Đ. je mlađi maloletnik koji nije imao vozačku dozvolu, a automobil nije bio registrovan. Protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku zbog Ugrožavanja javnog saobraćaja- kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Video: Ovo je kuća maloletnika (17) u Kupinovu koji je vozio BMW i usmrtio dečaka (3)

(Telegraf.rs)