Oglasilo se Više javno tužilaštvo u slučaju smrti policijskog inspektora Jovića: Odbacili smo krivičnu prijavu

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno prijavljeno krivično delo

Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu obaveštava javnost da je odbacilo krivične prijave u vezi sa smrću policijskog inspektora Dejana Jovića, nakon što je Komisijskim veštačenjem doktora specijalista zaključeno je da je smrt Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog SARS-CoV-2 virusom (bolesti COVID-19) i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progesivnog pogoršaanja plućne funcije i razvoja šoknog stanja.

Podsećanja radi, Dejan Jović, zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji, bio je uhapšen pre tri godine zbog sumnje da je lične podatke kriminalaca, adrese i matične brojeve, davao trećim licima, najverovatnije članovima kriminalnih grupa.

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno prijavljeno krivično delo.

Podsećamo da se u mišljenju veštaka navodi da je:

- Smrtni ishod kod sada pok. Dejana Jovića nastupio je i pored svih mera intenzivnog lečeenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje. Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrt pok. Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom SARS-CoV-2. Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečeenje sada pokojnog Dejana Jovića, ustanovljeno je da su svi pojedinčni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je sada pokojni Dejan Jović i preminuo- saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Mišljenja je potpisala Komisija veštaka koju su činili: dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anestesiologu, reamimatologiju i intenzivnu terapiju.

Video: Šta se sve desilo u trenutku kada je Alek Boldvin ubio koleginicu: Saslušanje glumca i jeziva scena

(Telegraf.rs)