Mika Aleksić došao na suđenje: Treći dan iznosi odbranu zbog optužbi za silovanje i polno uznemiravanje

Na prethodnom ročištu Aleksić je oko tri sata iznosio svoju odbranu. Suđenje je ponovo proteklo u znaku opomena zbog Aleskićevog opširnog objašnjavanja koje nije bilo u vezi sa optužnicom

Nastavak suđenja vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, zakazan je za danas u Višem sudu u Beogradu.

Aleksić je zajedno sa svojim advokatima, ženom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem u zgradu Palate pravde, a ispred su ga kao i prethodni put sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović".

Podsećamo, na prethodnom ročištu Aleksić je oko tri sata iznosio svoju odbranu. Suđenje je ponovo proteklo u znaku opomena zbog Aleskićevog opširnog objašnjavanja koje nije bilo u vezi sa optužnicom.

Aleksić je tada pričao o pravilima koja su važila u njegovom dramskom studiju, ali i istakao da su postojala pravila oblačenja i ponašanja i da je bitno da su ona važila i van studija.

On je napomenuo da u periodu od 2011. do 2019. godine postoji rupa od tri godine tokom kojih ga niko nije optuživao za silovanje i polno uznemiravanje. Takođe je dodao da su oštećene kroz završnu godinu i ono što su navodno doživele sa njim prolazile u različito vreme, a da to opisuju kao da je sve bila ista situacija u isto vreme.

Aleksić je u iznošenju svoje odbrane rekao da su devojke koje su ga optužile za polno uznemiravanje takođe imale identične izjave u kojima su opisane scene da su one plakale, a on ih potom zagrlio, pa hvatao za zadnjicu.

Aleksić je rekao da su Milenini iskazi preslikavanje serije "Seks i grad" i dodao da je "neverovatno kako se sve poklapa".

On je na prethodnim ročištima rekao i da o optužnici može da govori na samo jedan način, i nazvao ju je greškom.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Video: Nastavlja se suđenje Miki Aleksiću: Legenda Crvene zvezde došla sa ženom da mu pruži podršku

(Telegraf.rs)