12 godina od ubistva kompozitora koji je radio sa Grandovim pevačima: Roditelji u suzama, ubica šeta slobodno

Ubijen u 31. godini u večernjim satima, pogođen metkom u glavu

Foto: Privatna arhiva

Tog kišnog 27. marta 2010. godine oko 20.30 sati, kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurović (31) iz Feketića ubijen je kod Železničke stanice na Bulevaru Jaše Tomića, kod broja 14. Padala je kiša, a on je sa kišobranom u ruci, pešice išao kod prijatelja, kada ga je iznenada u glavu pogodio metak. Ostao je na licu mesta mrtav.

Za sada, istraga o zločinu, ubistvu iz vatrenog oružja, ni dan danas, nije dala nikakve rezultate.

Veliborovi roditelji, majka Hilda i otac Zoran, kažu da im je kako vreme prolazi sve teže i teže i da ih najviše boli to što ubica nije pronađen.

- Ubica našeg sina punih 12 godina mirno spava, šeta i možda nam se smeje u lice, dok mi umiremo od tuge - kaže za Kurir neutešan otac Zoran, dodajući da je njemu u supruzi Hildi život stao onog trenutka kad je Velibor stradao.

On i dalje tvrdi da je uviđaj urađen veoma loše nakon zločina.

- Kako je moguće da je ekipa sinovljevih prijatelja pronašla metak u zemlji na mestu ubistva, a koji smo odmah predali pripadnicima novosadskih inspektora, na mestu gde je Velibor ubijen, a posle detaljnog pregleda kriminalistike, izvršenog tri i po meseca ranije. A oni nisu - pita se Zoran Vučurović.

Centar za forenzička istraživanja dostavio nadležnim organima takozvanu 3D rekonstrukciju događaja u kojoj se navode kao veoma moguće lokacije mesta u zgradama iz kojih je mogao da bude ispaljen hitac.

ubijeni kompozitor Velibor Vučurović / Foto: Privatna arhiva

- Nema puno prozora iza kojih bi trebalo da se utvrdi šta se tog momenta dešavalo, ali treba naći i dokaze. Takođe, na osnovu snimaka video-nadzora lokala pored kojih je Velibor prošao, moglo se mnogo toga važnog zaključiti - rekao je Vučurović i dodao:

- Tuga i bol su u mojoj porodici veliki, ali ni ja ni supruga nećemo do kraja života odustati od borbe za istinu. Nadam se i dalje da će naša država rešiti ovu tragediju. Mnogo nam je teško, taj bol je neopisiv, ipak verujem da ima čestitih profesionalaca koji neće dozvoliti da ovaj zločin ostane nerasvetljen - istakao je otac poginulog mladića Zoran Vučurović.

Pisao hitove za Šabana, braću Matić, Miru Škorić

Vučurović je bio tekstopisac i kompozitor, napisao je veliki broj hitova za Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića, Nedeljka Bajića Baju...

Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom Grand festivalu osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put"u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na Moravskim biserima.

Video: Rekonstrukcija ubistva bivšeg vođe navijača Partizana Branislava Penčića

(Telegraf.rs)