Policija mu u Novom Sadu našla više od 30 kg droge i veliku sumu novca: Preti mu do 12 godina zatvora

M. I. je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. I. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje preti kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina.

Policijska uprava u Novom Sadu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, zaplenila više od 30 kilograma narkotika, digitalne vage za precizno merenje, kao i znatnu sumu novca u domaćoj i stranoj valuti, za koju se sumnja da potiče od trgovine drogom.

U dosadašnjem toku postupka, nakon hapšenja osumnjičenog, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, osumnjičenom M. I. je bilo određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku je osumnjičeni priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja, na osnovu predloga javnog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu je odredio pritvor prema osumnjičenom M. I. zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom.

Video: Pao Novosađanin sa 30kg marihuane: Policija zaplenila količine još različitih droga

(Telegraf.rs)