Tragedija u Nišu: Telo tinejdžera (17) nađeno ispred zgrade, prolaznici ga primetili u zoru

Naložena je obdukcija, mladić je živeo u zgradi sa koje je pao

Telo sedamnaestogodišnjeg mladića pronađeno je noćas ispred stambene zgrade u ulici Maksima Gorkog u Nišu.

Kako saznajemo, Hitnu pomoć su noćas oko 3.30 sati alarmirali prolaznici koji su primetili leš, ali je medicinska ekipa mogla samo da konstatuje smrt.

O tragediji je obaveštena policija i Više javno tužilaštvo koje je, kako saznajemo, naložilo obdukciju.

- Na telu nisu uočene nikakve povrede koje bi ukazivale da je smrt nastupila kao posledica krivičnog dela. Sve ukazuje da je mladić pao sa visine, te da je to dovelo do smrtnog ishoda, ali će nesporan uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Mladić je živeo na 5. spratu zgrade sa koje je pao.

Porodica nastradalog mladića nije želela da komentariše tragediju. U njegovom stanu bilo je puno vidno uznemirenih ljudi a čovek koji nam je otvorio vrata rekao je da ne mogu da razgovaraju sa medijima.

Stanari zgrade u kojoj je živeo mladić ne znaju ništa o okolnostima pod kojima je stradao.

- Ne poznajem tog dečka niti njegovu porodicu jer smo se mi tu doselili pre dva meseca. Čula sam od jutros komšije kako pričaju da je noćas u zgradi bila neka žurka ali ja nisam čula nikakvu muziku niti bilo šta drugo što bi ukazivalo na neko društveno okupljanje. Iznenadila me je vest da je stradao taj mladić, cela zgrada je uznemirena – rekla je Ana Minić.

Pored novinara prošla je grupa usplahirenih mladića. Na naše pitanje da li znaju nešto o ovom događaju te da li poznaju poginulog dečka, jedan od njih je rekao da ga je on poslednji video. Međutim, nakon što su saznali da smo novinari, odbili su razgovor.

Nišlije koje poznaju porodicu stradalog dečka ističu da je reč o uglednim ljudima te izražavaju duboko žaljenje. Za poginulog tinejdžera takođe imaju samo lepe reči.

- Bio je dobar dečko, bavio se sportom. Roditelji su mu takođe divni ljudi, užasno je to što im se desilo. Nisam ništa video ni čuo sve do rano jutros kada sam ispod prozora ugledao forenzičare i telo na betonu. Od komšija sam saznao da je poginuo tinejdžer – kazao je jedan od stanara ulice Maksima Gorkog.

Video: Spasioci pokušavaju da izvuku telo iz Nišave: Dramatičan prizor u Nišu

(Telegraf.rs)