Krstiću određen pritvor: Nekoliko sati iznosio odbranu i negirao krivicu

Krstić je beogradskim firmama naplaćivao odlaganje otpada, ali umesto u spalionicu u Vinči, otpad je odlagan na zemljištvu u vlasništvu Republike Srbije

Foto: Facebook/Vojkan Krstic

U Višem javnom tužilaštvu danas je svoju odbranu izneo Vojkan Krstić, vlasnik firme "Elit gradnja" koji je negirao krivicu, saznaje Telegraf.rs u Tužilaštvu. I ostali osumnjičeni su negirali krivicu. Za Krstića je predložen pritvor po četiri tačke: zbog mogućnosti bekstva, uticaja na svedoke, da ne bi ponovio delo i zbog uznemirenja javnosti, koji mu je i određen. 

Njemu je, kako saznajemo, pritvor određen na 30 dana da ne bi ponovio delo i uticao na svedoke. Odluka o pritvoru doneta je noćas.

Vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd Vojkan Krstić, koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je juče zbog mahinacija sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara. Policija je po nalogu Višeg tužilaštva uhapsila i šestoro njegovih saradnika.

Krstić je beogradskim firmama naplaćivao odlaganje otpada, ali umesto u spalionicu u Vinči, otpad je odlagan na zemljištvu u vlasništvu Republike Srbije.

U slučaj se sumnja da je umešano i troje zaposlenih u beogradskim opštinama, a oni su pušteni da se brane sa slobode. U pitanju su  D. O, D. T. i Ž. P. kojima je sud izrekao meru zabrane prilaska i kominikacije sa svedocima.

Oni su prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su počinili krivična dela.

Članica opštinskog veća opštine Čukarica V. J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti iz opštine Zvezdara N. P. saslušani su u tužilaštvu u sredu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Sedmi osumnjičeni u ovom slučaju nije uhapšen po nalogu tužioca, jer je oboleo od kovida-19.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka - vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

Video: Uhapšeni Vojkan Krstić se predstavljao kao humanitarac: Na Instagramu objavljivao kako pomaže

(Telegrf.rs)