Saslušana dva člana "Krstićeve grupe": Oštetili tri beogradske opštine za 10 miliona dinara

Saslušanje Vojkana Krstića zakazano je za sutra

Foto: Instagram/vojkan.krstic

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je dvoje osumnjičenih opštinskih funkcionera koji se terete da su korišćenjem službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist vlasniku firme "Elit gradnja" d.o.o. Beograd Vojkanu Krstiću, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije. Oni su pušteni da se brane sa slobode uz zabranu da komuniciraju sa svedocima.

Krstić sutra izlazi pred tužioca.

Više javno tužilaštvo Beograd, POSK, je po osnovu rezultata predistražnog postupka dana 9.02.2022 godine izdalo nalog MUP RS za lišenje slobode 7 lica po osnovu sumnje da su zloupotrebom položaja odgovornog lica, te zloupotrebom službenih položaja omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od preko 10 miliona dinara za PD Elita gradnja doo iz Beograda, a na štetu budžeta GO Čukarica, Go Vračar i GO Zvezdara.

Postupajući po nalogu tužilaštva, Odeljenje za suzbijanje korupcije MUP RS, je lišilo slobode: Vojkana Krstića odgovorno lice i vlasnika PD Elita gradnja doo Beograd, po osnovu sumnje da je tokom 2019. i 2021. godine a po osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga sa GO Čukarica, Go Vračar i Go Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim –uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu i koji su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara.

Takođe pod sumnjom da su pribavljanje navedene protivpravne imovinske koristi ovom privrednom društvu omogućila službena lica zaposlena u opštinskim

organima, zloupotrebom svoje službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine, te odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka- vrednosti izvršenih usluga, lišeni su slobode D. O. , D.T, Ž.P., V.J i N.P. Nalog za još jedno osumnjičeno lice nije realizovan zbog trenutnog zdravstvenog stanja osm. izazvane virusom Kovid 19.

Tokom akcije su pripadnici MUP RS izvršili pretrese objekata na teritoriji Grada Beograda, a privođenje lica liših slobode uz krivičnu prijavu privedena nadležnom javnom tužilaštvu radi saslušanja će se realizovati tokom današnjeg i sutrašnjeg dana .

(Telegrf.rs)