Ubistvo advokata Lazića je 15 godina pod velom tajne: Likvidiran u kući sa dva hica

I pored te činjenice, dosije ovog zločina je još otvoren, bez nagoveštaja da će se počinilac privesti pravdi

Foto: Privatna arhiva

Svirepo ubistvo uglednog advokata i dugogodišnjeg predsednika Opštinskog suda u Senti Momira Lazića, počinjeno 1. februara 2007. godine, već deceniju i po je nerazjašnjeno jer do sada niko nije priveden pravdi, mada su zvaničnici policije nedugo nakon zločina uveravali da je salučaj “policijski rešen”.

I pored te činjenice, dosije ovog zločina je još otvoren, bez nagoveštaja da će se počinilac privesti pravdi, prenosi Dnevnik.

Advokat Lazić likvidiran je u svojoj kući u Ulici Branka Radičevića broj 5 u Senti, u kojoj je posle razvoda živeo sam. Usmrćen je sa dva hica iz varetnog oružja u večernjim satima, a pronađen sutradan u predsoblju kuće, koja se nalazi u užem centru Sente.

Lazić nikome nije bio dužan, a koliko se zna novac mu niko nije dugovao. Pojedinosti i detalji ustanovljeni nakon počinjenog zločina ukazuju na likvidaciju. Poznato je da su mu u glavu ispaljena dva metka, pri čemu je jedan hitac ispaljen u bradu, dok je drugim metkom ubistvo “overeno” u predelu potiljka.

Lazić je u vreme ubistva bio sportski obučen, u kući nije vršena premetačina, niti je ubica išta odneo nakon likvidacije.

U više navrata iz policijskih izvora je ranije predočavano da je slučaj “policijski rešen”, prvi put još u junu iste godine kada je zločin počinjen. Međutim, uprkos ogorčenju rodbine, prijatelja, poznanika i žitelja Sente, Kanjiže i okolnih potiskih mesta, svirepo ubistvo advokata Lazića nije u potpunosti rasvetljeno i zločinac deceniju i po izmiče pravdi.

U više navrata brat ubijenog advokata dr Goran Lazić javno je izražavao ogorčenje zbog nepostupanja Višeg javnog tužilaštva u Subotici, smatrajući da se oglušuju o nalaze iz policijske istrage, te da time štite počinioca, nalogodavca i organizatora ubistva.

Naime, zvaničnici Uprave kriminalističke policije MUP-a, dvojica bivših načelnika PU Kikinda i iskusni inspektori kriminalističke policije, koji su radili na rasvetljavanju ubistva advokata Momira Lazića, jednoznačno su rekli da je slučaj policijski rešen. Bez obzira na tvrdnje o policijski rešenom slučaju, niko se ni na tren nije našao iza rešetaka.

Svojevremeno nadležno Tužilaštvo u Subotici nije prihvatilo predlog policije za hapšenje dve osobe za koje se osnovano sumnjalo da su direktno ili indirektno povezane sa zločinom.

Takođe, nedostaju dokazi kojim bi se počinilac zločina procesuirao pred Sudom.

Izvori iz istrage su jednom prilikom ustvrdili da je sve bilo blizu raspleta, ali da je sav trud propao zato što su se pojedinci u to vreme “istrčali” i odradili nešto što nije trebalo.

Ubistvo advokata Momira Lazića, po svemu sudeći, nije počinjeno iz koristoljublja, nego je po sredi likvidacija. Na to ukazuje činjenica da u kući nije vršena premetačina, a na nekoliko metara od tela ubijenog advokata, na lako dostupnom mestu, ostalo je netaknuto 40.000 evra!

Video: Uplakanu udovicu Miše Ognjanovića pridržavaju na sahrani

(Telegraf.rs)