Poznato stanje roditelja i dečaka povređenih u udesu kod Kikinde: Otac u teškom stanju

Do saobraćajne nezgode došlo je kada je "jugo", u kom se nalazilo šestoro putnika, udario u metalni stub

Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

M. P. (43), vozač "juga" iz Ruskog Sela kod Kikinde, koji je u subotu ujutru prilikom sudara do kog je došlo kada je vozilo udarilo u metalni stub, povređen zajedno sa suprugom, dvojicom maloletnih sinova i bratom, i dalje je u teškom stanju.

Njegova supruga i sinovi od osam i deset godina su stabilno i dobrog opšteg zdravstvenog stanja. Roditelji i deca se nalaze na lečenju u Novom Sadu, gde su nakon ukazane pomoći u Kikindi prebačeni u subotu.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine pacijent M. P. primljen je sa teškim telesnim politraumatskim povredama, a pacijentkinja N. P. sa teškim telesnim povredama u vidu preloma butne kosti i nadlaktice. Nakon hitne dijagnostike i hirurškog zbrinjavanja on je smešten na Kliniku za anesteziju i intezivnu terapiju u teškom opštem stanju. Ona je, nakon inicijalnog hirurškog zbrinjavanja, smeštena na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV i stabilnog je opšteg stanja - saopštila je za Novosti PR služba Kliničkog centra Vojvodine.

Portparolka te ustanove dr Andrea Đuretić kaže da se dečaci se oporavljaju u Dečjoj klinici i da su dobro.

- Oba dečaka nalaze se na oporavku na odeljenju, stabilno su i u dobrom su stanju. Jedan dečak je imao povredu glave, ali nije imao potres mozga, drugi je imao ortopedske povrede i adekvatno je zbrinut - rekla je dr Đuretić.

Podsećamo, porodica je povređena kada je "jugo", kojim je upravljao M. P., na izlazu iz Ruskog Sela, na putu prema Srpskoj Crnji, iz zasad nepoznatih razloga, najpre udario u metalni stub, a onda sleteo s puta. U vozilu je bilo ukupno šestoro putnika iz iste porodice. Osim roditelja i dva mlađa dečaka, sa njima je bio i stariji sin od 15 godina i njihov stric, koji je bio na mestu suvozača. Tinejdžer je zadobio lakše telesne povrede i istog dana je iz kikindske bolnice pušten na kućni opopravak.

Stric odbio lečenje

Stric dečaka, odnosno vozačev brat R. P. (37), koji je u automobilu sedeo na mestu suvozača, zadobio je tešku povredu leve ruke i desne potkolenice i takođe je prebačen na lečenje u KCV. Međutim, on je odbio da ostane na klinici i istog dana i sanitetom iz Kikinde vratio se kući.

Vozač "juga" je dan pre nezgode izašao iz kikindske bolnice gde se lečio od kovida i trebalo je da ostane u samoizolaciji, ali je tu meru prekršio.

Video: U udesu kod Bubanj Potoka 12 povređenih, među kojima je sedmoro dece

(Telegraf.rs)