Brat ubijenog Astrita Ademaja ostaje u pritvoru: Motiv ubistva još uvek misterija

Avni Ademaj je u pucnjavi, koja se dogodila oko 20 sati sinoć u Peći, a u kojoj je ubijen Astrit Ademaj i Berlando Kadrijaj, bivši kandidat DPK za gradonačelnika Dečana, povređen, međutim nakon lekarskog pregleda njemu je određen pritvor do 48 sati

Printskrin: Youtube/Kosovo Online

Avniju Ademaju, bratu Astrita Ademaja, kandidatu Demokratske partije Kosova za gradonačelnika Peći, koji je ubijen sinoć u pucnjavi, određen je pritvor do 48 sati. Policija je sa mesta krvavog obračuna danas odvela tri automobila na ispitivanje.

Avni Ademaj je u pucnjavi, koja se dogodila oko 20 sati sinoć u Peći, a u kojoj je ubijen Astrit Ademaj i Berlando Kadrijaj, bivši kandidat DPK za gradonačelnika Dečana, povređen, međutim nakon lekarskog pregleda njemu je određen pritvor do 48 sati, prenosi Blic.rs.

Policija radi na rasvetljavanju pucnjave koja se odigrala ispred Ekonomske škole, u jednom lokalu u Peći. Vatrenom obračunu prethodila je svađa, međutim detalji još nisu javno saopšteni.

Mediji na albanskom preneli su da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu! Policija je na mestu zločina pronašla i dva vatrena oružja.

Tužilac koji radi na ovom slučaju nije želeo da otkriva detalje istrage zločina, rekao je kratko da se ispituju sve okolnosti.

Kosovski premijer Aljbin Kurti oglasio se povodom dvostrukog ubistva koje se dogodilo u utorak uveče u Peći u kojem su nastradali funkcioneri Demokratske partije Kosova (DPK) Astrit Ademaj i Bljerand Kadrijaj.

Kurti je na Fejsbuku izjavio saučešće porodicama nastradalih i DPK.

- Iskreno izražavam saučešće porodicama, prijateljima i njihovim kolegama u Demokratskoj partiji Kosova. U ovom teškom trenutku, pridružujem se njihovom bolu zbog tragičnog gubitka. Pozivam nadležne organe da što pre rasvetle ovo dvostruko ubistvo - napisao je Kurti.

(Telegraf.rs)