Podignuta optužnica protiv braće koja su macolom ubila niškog biznismena: Preti im doživotna kazna

Ubijeni biznismen poznavao je osumnjičene koje je angažovao kao građevinske radnike za posao adaptacije poslovnih prostorija u krugu fabrike u Bulevaru 12. februar, ni ne sluteći da će da bude lišen života

Foto: Telegraf/Dragana Kocić, Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv braće N. M. (35) i M. M. (40) iz tog grada zbog sumnje da su su 8. oktobra 2020. godine u krugu niške fabrike MIN kopex usmrtili Draška Randelovića (46) udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

Optuženi su za krivično delo teško ubistvo, na svirep ili podmukao način u saizvršilaštvu, rekao je Tanjugu portparol niškog Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatovra ili doživotni zatvor.

Oni su, kako se sumnja, u prostorijama u krugu fabrike u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, u saizvršilaštvu, na podmukao način lišili života Ranđelovića.

Obojica se nalaze u pritvoru.

Lokalni mediji su nakon ovog zločina preneli da su okrivljeni poznavali Ranđelovića, koji ih angažovao kao građevinske radnike za posao adaptacije poslovnih prostorija u krugu fabrike.

Ono što je za sada još uvke nepoznanica, jeste motiv za ovako brutalan zločin. Oni su optuženi za izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu za koje se može izreći i kazna doživotnog zatvora.

(Telegraf.rs)