Pritvor Novosađaninu (79) zbog sumnje da je organizovao prostituciju 14 žena u salonima za masažu

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor od 30 dana Novosađaninu D.P. (79) osumnjičenom za krivično delo trgovina ljudima

Novosađanin (79) uhapšen je juče zbog sumnje da je organizovao prostituciju u nekoliko salona za sportsku masažu na više lokacija u Novom Sadu, između ostalog u Pap Pavla 25a i Hadži Ruvimovoj 67.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, u cilju pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu - naveli su iz tužilaštva, dodajući da je osumnjičenom određen prit

vor zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, piše portal 021.rs.

U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo je saopštilo i da je za delo za koje se tereti D. P. zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

Podsetimo da je ranije načelnik novosadske policije Slobodan Malešić izjavio da je u salonima zatečeno pet devojaka koje su žrtve trgovine ljudima. On je dodao i da je još sedam ljudi uključeno u ovaj slučaj, ali bez da je precizirao da li se radi o žrtvama ili počiniocima dodajući da tužilaštvo i policija nastavljaju istragu.

Podsetimo da se sumnja da je D. P. od 2017. godine koristeći tešku materijalnu situaciju, vrbovao i iskorišćavao više žena za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu.

(Telegraf.rs)