Završen uviđaj Belivukove vikendice u Ritopeku: Otkriveni materijalni i DNK dokazi

Belivuku, Miljkoviću kao i za još 18 osoba u subotu je određen pitvor

Dovođenje uhapšenog Veljka Belivuka, Velje Nevolje na stadion Partizana / Foto: ATA Images

Policija i žandarmerija večeras su završili uviđaj, posle četiri dana pretraživanja terena, oko vikendice Veljka Belivuka u Ritopeku, osumnjičenog da je organizator kriminalne grupe, kojoj se na teret stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja, prenosi Tanjug.

Televizija Pink dodaje da je u kući tokom uviđaja policija pronašla i izuzela materijalne dokaze, i DNK tragove koji treba da posluže u istrazi koja se vodi protiv organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belikuk, kao i Marko Miljković.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Nakon završenog uviđaja u toj kući, pripadnici MUP-a i SBPOK-a i PU za Grad Beograd nastavili su da pretražuju širi teren u vikend naselju u Ritopeku, kako bi se eventualno pronašli dodatni materijalni dokazi koji bi potkrepili već pronađene dokaze o krivičnim delima ove grupe.

Policija je tokom istrage, prenosi Tanjug, došla i do novih saznanja koja bi trebalo da doprinesu rasvetljavanju otmice Lazara Vukičevića, čiji je nestanak prijavljen tokom prošle godine, a do sada nije pronađeno njegovo telo.

Belivuku, Miljkoviću kao i za još 18 osoba u subotu je određen pitvor, dok se za dvojicom osumnjičenih i dalje traga.

Video: U pratnji 22 vozila, blokirana cela trasa od Makiša do Ustaničke ulice: Belivuk i ekipa u tužilaštvu

(Telegraf.rs/Tanjug)