Beli određen pritvor zbog sumnje da je usmrtio ženu u Temerinu: Nije porekao, pravdao se pijanstvom

Gizela je jednom prijavila Belu K. za nasilje u porodici, ali nadležni tužilac to nije okarakterisao kao krivično delo jer ju je ovaj ’’vređao i vikao na nju’

Foto: NS uživo

Beli K. (67) iz Temerina osumnjičenom da je mučki sa više udaraca po glavi i telu usmrtio svoju suprugu Gizelu (64) određen je pritvor u trajanju do 30 dana nakon današnjeg višesatnog saslušanja u novosadskoj Palati pravde, navodi Blic.

Bela K. sumnjiči se za krivično delo teško ubistvo člana porodice kojeg je prethodno zlostavljao, a koje, kako se nezvanično saznaje od izvora iz policije, on nije porekao u istražnom postupku i svoje zlodelo je pravdao činjenicom da je bio u alkoholisanom stanju.

Podsetimo, ovaj zločin dogodio se u utorak oko 19 časova u porodičnoj kući u Temerinu u Proleterskoj ulici gde su živeli Bela i Gizela. Nesrećnu ženu bez svesti pronašla je njihova mlađa ćerka koja je došla u roditeljsku kuću nakon brojnih neuzvraćenih telefonskih poziva.

Prekršajno kažnjen za vređanje i vikanje

Gizela je samo jednom prijavila Belu za nasilje u porodici, ali nadležni tužilac to nije okarakterisao kao krivično delo jer ju je ovaj ’’vređao i vikao na nju’’, pa je samo prekršajno kažnjen. Gizela je priznala jednoj bliskoj prijateljici da se plaši da prijavi Belu da je tuče jer će, kako je rekla, ’’onda dobiti duplo više batina’’.

(Telegraf.rs)