Produžen pritvor Mihajlu (23), osumnjičenom da je izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje mladih

Mihajlo se tereti da je, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal

Mihajlo i poginula Božidarka/ Foto: Facebook

Mihajlu Sabadošu (23) iz Ruskog Krstura, koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na putu Ruski Krstur - Kula, u kojoj su poginule tri devojke, a mladić i još jedna tinejdžerka zadobili teške telesne povrede, produžen je pritvor do 2. januara rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, saznaje „Dnevnik“.

Pritvor je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svedoka, oštećenog V. J., koji još uvek nije ispitan.

Pritvor je produžen i iz razloga što se okrivljeni, u konkretnom slučaju, tereti da je izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, konkretno je zaprećena kazna od dve do 12 godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje m ože da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Po nezvaničnim saznanjima, nakon hapšenja, mladić koji je bio za volanom „automobila smrti”, koji je u saobraćajnoj nesreći zadobio lakše povrede, pred Višim tužilaštvom u Somboru branio se ćutanjem.

Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća koja je opštinu Kula zavila u crno dogodila se 5. jula, u noći između subote i nedelje, oko pola četiri, kada je reno megan, u kojem je bilo šestoro mladih, sleteo s puta. U trenutku nesreće, niko od putnika nije imao vezan siguronosni pojas.

Za volanom automobila kobne noći bio je Mihajlo Sabadoš iz Ruskog Krstura, koji se tereti da je, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal. Na licu mesta poginule su Tatjana Gudž (15) i Božidarka Đukić (23), dok je Marija Fekete (17) izvučena iz auta živa, ali je preminula u bolnici.

Povređeni, Milica S. (14) iz Kule i Jovan V. (18) iz Ruskog Krstura su, u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, s povredama opasnim po život, prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Iz te zdravstvene ustanove Milica S. je pušena kući, a Jovan V. je prebačen u somborsku bolnicu na dalje lečenje.

(Telegraf.rs)