Ponovo saobraćajka na krivini u Markovcu, meštani u panici: Pogubićemo glave na kućnom pragu

- Šleper je išao pravo na moju kuću. Bog nas je pogledao da niko ne nastrada. U jednom trenutku samo je naglo okrenuo i sleteo - kaže Olga Paunović

Ilustracija Foto: Nikola Tomić

Na krivini u mestu Markovac kod Velike Plane sinoć se opet dogodila saobraćajna nezgoda, a samo pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava kada je kamion sleteo sa puta.

Na ovom mestu gde je takozvana „crna tačka“ do sada je, prema rečima meštana, bilo na stotine udesa i na desetine mrtvih, piše Ucentar.rs. 

- Šleper je išao pravo na moju kuću. Bog nas je pogledao da niko ne nastrada. U jednom trenutku samo je naglo okrenuo i sleteo. Pokidao je žice na banderi mogla je nekome kuća da izgori. Ovome nema kraja. Izginućemo na kućnom pragu - priča Olga Paunović, čija se kuća nalazi neposredno posle kobne krivine.

Prema njenim rečima, godinama unazad nadležni odbijaju da srede stanje stvari na ovom „putu smrti“ kako su ga meštani prozvali.

- Svašta smo se nagledali ovih dvadesetak godina. Leševa po putu, smrskanih automobila u kojima zapomažu zaglavljeni polomljeni ljudi… Neko mora ovo da sredi signalizacijom, prelazima, kako znaju i umeju. Izginućemo  svojim kućama - priča nam Olga.

Do udesa najčešće dolazi u zimskom periodu i u vreme jeseni kada je maglovito i kišno vreme. Tada je put nepreledan a zbog darnih rupa vozila sleću u ovližnja dvorišta. Noću ovuda mladež koja odlazi u obližnuj Veliku Planu, Raču i Lapovo vozi ludačkim brzinama.

- Bilo je i pijanih i drogiranih. Neko mora nešto da preduzme - kaže u očaj Olga koja je sinoć bila očevidac ove saobraćajne nesreće iz koje je vozač pukom srećom- ostao nepovređen.

Video: Vozač automobila udario ženu na trotoaru u Čačku

(Telegraf.rs)