Produžen pritvor mladiću iz Gornje Vrežine zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginuo njegov drug

Ustanovljeno je da je vozio u pijanom stanju i bez vozačke dozvole

Srba Živković/ Foto: D.K.

Viši sud u Nišu na predlog Višeg javnog tužilaštva produžio je pritvor za još 30 dana S.B. (27) iz sel Gornja Vrežina jer je 1. novembra ove godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov komšija Srba Živković (20).

On je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a kako je saopštila Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu, pritvor mu je produžen do 30. 12. 2020. godine na osnovu člana 211. stav 1. tačka 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku.

Ove odredbe predviđaju da će se pritvor odrediti ako postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, te ukoliko je došlo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

S.B. je kritičnog dana oko 3.30 sati na Bulevaru Nikole Tesla vozilom „BMW“ sleteo s kolovoza i udario u zgradu servisa „Nišauto“. Tom prilikom smrtno je stradao njegov prijatelj koji je bio na mestu suvozača.

Ustanovljeno je da je S.B. imao 1.21 promila alkohola u krvi te da nije posedovao vozačku dozvolu.

Samo dvadeset dana kasnije u sličnoj nesreći stradala je još jedna mlada osoba, dvadesetpetogodišnja Jovana Petković. Ona je teško povređena na raskrsnici Bulevara Nemanjića, Pariske Komune i ulice Boško Buha kada je u njeno vozilo „BMW“ u pijanom stanju udario „golfom“ udario dvadesetogodišnji M.G.

Devojka je podlegla povredama 29. novembra a vozač koji je usmrtio je uhapšen. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu 4. decembra mu je odredio pritvor do 30 dana a na teret mu se stavlja delo za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Video: Samoubistvo na Novom Beogradu: Žena skočila sa nadvožnjaka

(Telegraf.rs)