Lozničanin izmislio "beli kombi" koji kruži oko škola i otmicu devojčice: Stigla ga je kazna

Posle objave o "belom kombiju", sutradan se pojavila takođe lažna i još uznemirujuća vest o navodnoj otmici devojčice u jednom selu kod Loznice

Ilustracija, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lozničanin koji je prošle nedelje na Fejsbuku objavio lažne informacije o dvojici muškaraca, koji u belom kombiju navodno prate decu u blizini škola u Klupcima i Loznici i pokušavaju da stupe u kontakt sa njima nudeći im slatkiše, o čemu je Telegraf.rs pisao, biće procesuiran u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog širenja dezinformacija i panike.

Identitet Lozničanina koji je prvi objavio lažne vesti i protiv kojeg će u daljem postupku biti podneta krivična prijava nije otkriven, kao ni ostalih lica koja su privedena u ovom slučaju.

Posle objave o "belom kombiju", sutradan se pojavila takođe lažna i još uznemirujuća vest o navodnoj otmici devojčice u jednom selu kod Loznice. Brzom istragom policija je utvrdila da nije bilo nasilja niti bilo kakvih drugih radnji prema deci i privela nekoliko osumnjičenih.

Zbog objava koje su se munjevito širile društvenim mrežama, a koje su uznemirile decu i roditelje, policajci su, uporedo sa potragom za njihovim autorima, od četvrtka dežurali i pojačano patrolirali u svim lozničkim osnovnim školama.

Video: Ona nikad neće biti kao što je bila

(Telegraf.rs)