Muškarac stradao u lovu: Pogođen projektilom iz karabina u grudi

Žikica je podlegao povredama

Foto: Pixabay/andreas160578

Milorad T. (57) je izjavio da je tokom lova ispalio projektil iz lovačkog karabina i tom prilikom ranio Žikicu R. (46) u grudi u u Svilajncu.

Žikica je tom prilikom teško ranjen, transportovan je u Dom zdravlja u Svilajncu, gde je podlegao povredama.

Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju, piše Pink.

Podsetimo, pre šest dana P. M. (53) iz Donjeg Dušnika poginuo je u lovu, kao tzv. žrtva ubistva iz nehata.

On je stradaou ataru sela Kaletinac tokom lova na divlje svinje.

- Predrag je bio sa jednom, a M. Č sa drugom grupom lovaca koja se tog jutra našla u Kaletincu. Ubrzo su naišli na tragove divljih svinja i spremili se za hajku. Pustili su lovačke pse a oni su se rasporedili u šumi, na udaljenosti od tridesetak metara. M. Č. je čuo šuštanje u šipražju, a zbog laveža pasa je pomislio da mu se približava lovina.

Ubijeni lovac / Foto: Telegraf.rs

Opalio je u pravcu zvuka koji je čuo, ali je iz šumarka odjeknuo krik pogođenog čoveka. Otrčao je u šumu, bio je očajan kada je ugledao ranjenog lovca i shvatio da je upucao svog školskog druga - ispričali su nam sagovornici.

- Pozvao je lovce, oni su mu podvezali nogu, ali izgleda da to nisu dovoljno stručno uradili jer je ranjenik nastavio da obilno krvari. Krenuli su ka Donjem Dušniku, usput su se sreli sa sanitetskim vozilom, jer su pozvali Hitnu pomoć, ali je lovac iskrvario na putu do ambulante – kazali su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Video: Mladoženja gađao jabuku iz karabina i pogodio iz prve!

(Telegraf.rs)