Svi su bili protiv ljubavi svastike i zeta: "Katica i Anđelko se kradom viđali, kao deca"

Anđelko je pre dva dana najpre ubio bivšu svastiku sa kojom je bio u vezi, a onda je presudio i sebi jer, kako se pretpostavlja, nisu mogli da žive sa tim da njihove porodice ne prihvataju njihovu vezu

Foto: A. Nalbantjan, Pixabay

Tamara Đ, ćerka Anđelka F. (65) koji je pre dva dana u svojoj kući u Dupljaji kod Bele Crkve zaklao svoju partnerku, a bivšu svastiku, Katicu T. (61), a zatim se obesio u šupi, ispričala je za Blic da je kobnog dana njen otac pozvao i rekao da je napravio glupost.

Kako je dodala, nisu ga shvatali ozbiljno jer je i ranije pretio suicidiom.

Ona je navela da nije znala da je otac u ljubavnoj vezi sa tetkom, majčinom rođenom sestrom, dok je Tamarina rođena sestra Tanja navodno znala za to, ali nije odobravala njihov odnos.

Prijatelji Katice i Slađane, njene rođene sestre, navode sa su njih dve jako ličile, te da im je samo boja kose bila različita.

Anđelko je pre zločina ostavio i pismo u kojem je, prema nezvaničnim informacijama, napisao da su se njih dvoje na zločin zajedno odlučili jer "javno nisu mogli da budu zajedno".

Patio za suprugom

Poznanici Anđelka F. međutim napominju da je on mnogo patio za preminulom suprugom Slađanom.

- Nije mogao da se pomiri sa njenom smrću. Patio je. Ćerke su mu, koliko znam, stalno pričale: "Tata, nađi neku ženu, budi sa njom, živi". Verovatno su želele da ima nekog pored sebe, što bi i njima olakšalo sve - priča Anđelkov poznanik.

Anđelko je na kraju navodno rekao ćerki Tanji da je "našao ženu za sebe".

- Rekao joj je da je to njena tetka Katica, rođena sestra njene pokojne majke. Ovoj se to nije svidelo, ali... - dodaje sagovornik.

Katica imala svoju porodicu u Kaluđerici

Kako kaže, ne zna da li su Katičina deca bila upoznata sa njenim izborom, ali napominje da je ona bila udata i sa tim suprugom živela je u Kaluđerici. Deca su joj inače, iz prvog braka, odsrasla su, a ima i unuke.

- Verovatno da su se deca bunila, ali mislim da je veći problem bilo to što su za tu, na izvestan način zabranjenu vezu, saznale tri Katičine i Slađanine sestre i brat. Nikome od njih se to nije nimalo svidelo. Koliko su bili protiv njih svedočli i to da su se Katica i Anđelko kradom viđali, kao deca, u Beogradu, Pančevu. Moguće je da im je sve to dojadilo pa su rešili da na ovaj ili onaj način prekinu agoniju - kaže Anđelkov prijatelj.

Katicu su meštani retko viđali, a koliko su čuli, Anđelko ju je u sredu, nekoliko sati pre tragedije, dovezao kod sebe kući, gde ju je potom svirepo i ubio, pa sebi oduzeo život.

- Nikakvu buku nismo čuli tokom popodneva. Uveče su došle njene ćerke i ulicom se odzvanjao njihov plač - navode meštani Dupljaje.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)