Dušan (19) osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Veljka Vasiljevića (17): Njegov otac najavio žalbu

Ubistvo se dogodilo u januaru 2017. godine

osuđeni Dušan Milanović, zajednički drug, žrtva Veljko Vasiljević (sleva nadesno) / Foto: Privatna arhiva

Optuženi Dušan Milanović (19) osuđen je danas u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na 15 godina zatvora za ubistvo Veljka Vasiljevića (17), saznaje Telegraf.rs.

Dobio je maksimalnu kaznu za takvu podignutu optužnicu, za obično ubistvo. Žalićemo se sudu u Novom Sadu da pokušamo da dokažemo da je bilo ubistvo s namerom na podmukao način - rekao nam je otac ubijenog Nikica Vasiljević dodajući da je trebalo da se žali javna tužiteljka: - Ona neće, što bi to radila kad je podigla takvu optužnicu.

Ipak, Vasiljevići su odlučili da se obrate višoj instanci.

Otac Nikica sa Veljkom / Foto: Privatna arhiva

- Iako ubica ima 18 godina, postoje dokazi za to na koji je način to uradio. Da probamo to da preinačimo u teško ubistvo - navodi otac dodajući da će taj potez uslediti u roku žalbe, po donošenju presude za 15-ak dana.

Na iznošenju završne reči pre pet dana pobunio se, kako kaže, protiv podignute optužnice. Navodi da je njegov sin kobne noći uboden dva puta u nogu, jednom u rame i poslednji put direktno u srce.

- Ležao je na njemu dok nije izdahnuo. Ubio mi je dete sa 17 godina, sportistu. Možda bi uradio mnogo za ovu državu, možda bi bio reprezentativac - navodi otac dodajući da je pokojni Veljko bio izuzetno visok, te da bi još rastao, možda još bolje branio gol u prvom timu Radničkog.

Informaciju o presudi nismo uspeli da potvrdimo u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Dušan i Veljko bili komšije, ubistvo se desilo na igralištu nedaleko od njihovih kuća

Podsećamo, ubistvo se desilo u Laćarku 12. januara prošle godine. Kobne noći, ubica i žrtva bili su u istom lokalu. U povratku iz grada su se dopisivali, kada je stigao i poziv na obračun. Veljko je, prema rečima roditelja, istrčao iz kuće na obližnje igralište u kojem ga je čekao naoružani Dušan, inače komšija. Tada je Veljko izboden nožem, sečiva dugog 15 cm, a poslednji ubod u grudi bio je koban.

Bio golman u klubu Radnički / Foto: Privatna arhiva

Prema porukama koje su ostale u Veljkovom telefonu, roditelji tvrde da ni njemu samom nije bilo jasno zašto je pozvan da se obračuna.

Video: Preminuo mladić povređen u pucnjavi u Novom Pazaru

(B. P.)