Trudna supruga preko telefona čula Markove poslednje reči, pa pucanj? Posvađao se sa pijanim drugom

Dragan navodno tražio da ga Marko Stoilković poveze, sumnja se da je drama počela kada su se autom zaglavili u blatu

Marko i Valentina Foto: Facebook Pintskrin

Ubio mi je sina krvnik i to ni zbog čega. Ispalio mu je metak u grudi i zauvek nam zavio kuću u crno. Ovo je juče kroz suze za "Kurir" rekla Biljana Stoilković, majka Marka S,tojilkovića (33) iz Krivače kod Lebana, koga je, kako se sumnja, u četvrtak hicem iz pištolja ubio prijatelj Dragan P. (37) iz sela Stubla kod Medveđe, a potom izvršio samoubistvo.

Motiv zločina još nije sa sigurnošću utvrđen, a porodica žrtve skrhana bolom, pokušava da ga dozna.

Samo da ga poljubim

- Marko je posle smrti svog oca od prošle godine, bio glava kuće. Hranio je celu porodicu. Ostala sam sama sa njegovom trudnom suprugom, koja je u sedmom mesecu trudnoće, a nijedna od nas ne radi. Kako ćemo da podižemo devojčicu koju je Marko željno iščekivao - priča neutešna Biljana i nastavlja:

- Samo da ga majka vidi, pomiluje po kosi i poljubi poslednji put. Bog neka sudi tom zlikovcu što mi ubi dete.

Sumnja se da je Dragan P. u četvrtak popodne u mestu Šumarice iznad Medveđe ubio Marka Stojilkovića, koji ga je tog dana iz svoje kuće povezao do niškog aerodroma.

- Utvrđeno je da je ubica u trenutku zločina bio u alkoholisanom stanju i sumnja se da je i piće doprinelo da se i njih dvojica posvađaju. Dragan je pucao Stojilkoviću u grudi. Ranjeni čovek nije odmah preminuo, nego je telefonom pozvao svog pobratima da i rekao ko ga je ranio. Navodno, kada je ovaj to čuo, ubio se - kaže izvor i  dodaje da je Dragan imao problema sa alkoholom i sa kockom.

- Često je pijan dolazio na posao u rudnik "Lece" i zbog toga se sukobljavao sa rukovodiocem. Posebno se sukobljavao sa upravnikom u podzemnom kopu i javno pretio da će ga ubiti ili da će izvršiti samoubistvo - priča izvor.

Kockarski dugovi

- Imao je i kockarske dugove, ali je pričao da i njemu duguju. Prema nekim saznanjima, baš kockarski dugovi bili su povod da pozove Marka da ga vozi, navodno je nameravao da pokupi pare od dužnika, potom uzme stvari u svom selu i ode u Nemačku.

Navodno, sve je krenulo nizbrdo kad se se Stojilković automobilom zaglavio u blatu.

- On je hteo da se vrati kući, a ovaj ga je primoravao da nastave put. Uzeo mu je i ključeve i pretio mu, a onda je Marko rekao: 'Vrati mi ključeve, pa pucaj koliko hoćeš'. Navodno, posle tih reči je pucao. Taj razgovor čula je Stojilkovićeva supruga Valentina s kojom je u tom trenutku pričao telefonom - kaže izvor.

(Telegraf.rs)