Marka iz Sombora ubio vojni kuvar: Priznao zločin, pa rekao da je to uradio u samoodbrani

Vladan Ž., osumnjičen da je nožem ubo Marka Đurovića, rekao je da se samog zločina ne seća jer je imao prekid filma

Marko Đurović, Vladan Živković/ Foto: Facebook

Vladan Ž. (41) iz Sombora, osumnjičen da je 13. januara na Prvomajskom bulevaru u Somboru, nasmrt izbo sugrađanina Marka Đurovića (28), i to naočigled njegovog oca, na saslušanju kod tužioca je izjavio „da jeste izbo Marka, ali nakon što je on njega ošamario“.

Kako nezvanično saznaju "Novosti", Vladan je u policiji priznao šta je uradio, ali je istovremeno tvrdio da nije nameravao da ubije Marka, već da je to navodno uradio prilikom koškanja sa mladićem i njegovim ocem Draganom. Inspektorima je ispričao i da su ga njih dvojica navodno gurala, a on se samo branio.

- Navodno je izjavio da je u tom trenutku imao prekid filma - kaže izvor Kurira i dodaje da je kamera sa apoteke na Prvomajskom bulevaru snimila čitav zločin.

- Na snimku se vidi kako je Vladan Ž. u prolazu, tačnije prilikom mimoilaženja, nešto promrmljao u pravcu Đurovića, koji je šetao sa ocem. Zatim se vidi kako Đurović prvi kreće ka osumnjičenom. Navodno ga je ošamario i odgurnuo. Posle toga, osumnjičeni je izvadio nož i dva puta ga zario Đuroviću u srce - kaže izvor i dodaje da policija nije pronašla nož kojim je ubistvo počinjeno.

Uhapšeni Vladan Ž. je vojni kuvar, zaposlen u Prvom centru za obuku.

- On je već 17 godina profesionalni vojnik, a njegovo hapšenje šokiralo je sve koji ga poznaju. Znali smo da ima problema u porodici, da je pred razvodom. Supruga mu je otišla u Nemačku da radi, a on trenutno živi sa sinom. Mučila ga je situacija u porodici, bio je pomalo rastrojen, ali je na poslu bio savestan i odgovoran radnik - pričaju prijatelji uhapšenog i dodaju da je on posle ubistva normalno dolazio na posao:

- Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Niko od kolega nije ni mogao da nasluti da je on uradio nešto tako jezivo.

Vladan Ž., navodno, živi na bulevaru u kom se zločin dogodio. Kamere sa Prvomajskog bulevara zabeležile su kako je osumnjičeni pre zločina izašao iz kafane da kupi cigarete.

- Po povratku iz prodavnice naleteo je na pokojnog mladića i njegovog oca - kaže izvor Kurira.

VIDEO: Ubijen muškarac na Bežanijskoj kosi

(Telegraf.rs / Kurir.rs)