KFOR o izbodenom srpskom dečaku: "Sve je pod kontrolom"

Dečak je u nedelju uveče hitno operisan zbog povreda koje je zadobio hladnim oružjem u predelu grudnog koša i slabine

Foto: Kosovo online

Portparola KFOR-a Pio Sabete, ističe da je nakon jučerašnjeg ranjavanja mladića srpske nacionalnosti u Severnoj Mitrovici, bezbednosna situacija mirna i pod kontrolom, kao i da bi trebalo sačekati rezultate istrage, kako bi bile utvrđene sve okolnosti slučaja, prenosi RTK.

KFOR će nastaviti da prati situaciju i blisko sarađuje sa lokalnim i međunarodnim bezbednosnim organizacijama, stoji u odgovoru portparola ove misije.

- U slučaju bilo kakve vrste opasnosti koja bi mogla da utiče na bezbednosnu situaciju, KFOR je spreman da preduzme sve neophodne sigurnosne mere, u bliskoj saradnji sa policijom Kosova i Euleksom, za dobrobit svih građana Kosova - navode iz KFORA.

Podsećamo, incident se dogodio na levoj strani ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici oko 18h u nedelju. Sve se odigralo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice. Mladići su se sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

- Srpski dečak je hitno operisan sa povredama zadobijenim od hladnog oružja, u predelu leve polovine grudnog koša i leve slabine sa povredom krvnih sudova u stanju iskvavljenosti. Zbrinut je u operacionoj sali, trenutno je u jedinici intenzivne nege, trenutno strabilnog stanja i njegovo stanje se prati - rekao je dežurni hirurg Gojko Igrutinović.

VIDEO: Trenutak dovođenja povređenog dečaka u bolnicu

(Telegraf.rs/Kosovo online)