Uhapšen muškarac koji je objavio umrlicu predsednika Vučića: Pronađen pištolj u njegovom stanu

Osim njega, danas je uhapšena i Aleksandra Janković Aranitović, zbog sumnje da je putem Tvitera uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC, Facebook/Радош Краљевска Бања Ковиљача

Zbog sumnje da je objavljivanjem umrlice predsednika Srbije, na Fejsbuku počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, uhapšen je Radoš Mićović (67). Prilikom pretresa njegovog stana pronađen je pištolj, koji je po nalogu tužilaštva oduzet. 

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Osim njega, danas je uhapšena i Aleksandra Janković Aranitović, zbog sumnje da je putem Tvitera uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radoš Mićović; Foto: Printskrin Facebook

Aleksandra je inače ćerka Vladislava Jankovića zvanog Vlada Truman, poznatog u kriminalnim krugovima kao jedan od začetnika auto-mafije u Srbiji, ali i udovica Uglješe Aranitovića zvanog Ugo, koji je izrešetan 2008. godine u Lominoj ulici.

Podsetimo, posle Vučićeve objave o poseti Smederevu i Železari, gde je predsednik napisao kako je to važan dan za Srbiju, Smederevo i radnike koji rade i žive u tom gradu, korisnik koji je na Tviteru upisan pod nadimkom "Alexandrizam" uputio je jezivu poruku njegovoj deci.

Dokle bre više žvalonja, dokle? Je**m ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku**c kljakavu Milicu, šmokljo - napisano je ispod objave.

Printscreen/Twitter/Alexandrizam

Reagujući na osude korisnika društvenih mreža, ali i državnih funkcionera zbog govora mržnje, pretnje i jezive poruke nastavile su da se nižu.

Tviteraš koji je upisan pod nadimkom "Marco Jelić" napisao je tvit koji je ubrzo potom izbrisao.

A što oni nama siluju zdrav motak već 7 godina to nikom ništa. Dabogda mu se i seme i pleme zatrlo - na šta mu je "Alexandrizam" odgovorio sa "dabogda".

Podsetimo, i za osobom koja stoji iza naloga "Marco Jelić" pokrenuta je istraga i za njom se intezivno traga zbog ugrožavanja sigurnosti.

(Telegraf.rs)