Stanari u Nišu slutili tragediju, zaključavali vrata krova, ali uzalud: Aleksandar i Mihajlo gledali kako Iva gine pred njima

Iva je poginula dok je snimala svoje drugove na krovu zgrade

Smrt Ive Mamutović (19), koja je sinoć pala sa krova stambene zgrade u Čarnojevićevoj ulici 25 u Nišu, mogla je da bude sprečena da nije bilo obesnih mladića koji su nasilno otvarali vrata koja su vodila do mesta koje je ovu devojku koštala života.

Iva je poginula dok je snimala svoje drugove Aleksandra Ž. (20) i Mihaila Ž. (19) sa kojim je kobnog dana došla do zgrade u kojoj Aleksandar ima stan. Kretala se unazad u nameri da ih bolje „uhvati“ pa nije primetila da je došla do ivice krova, usled čega je pala sa visine od oko 15 metara na beton ispred ulaza petospratnice.

Iva Mamutović poginula je sasvim slučajno Foto: Facebook

Aleksa Cekić, Aleksandrov komšija, kaže da su u više navrata obezbeđivali krovna vrata kako bi sprečili ovo što se u subotu desilo.

- Vezivali smo vratanca sajlom od bicikle, ali bismo je uvek pronašli presečenu. Čak su gore neki stavili i stolice pa su sedeli na krovu. Aleksandra sam često viđao kako dovodi društvo i kako sede na krovu, mada su se on i njegova porodica odavde odselili još pre petnaestak godina, ali su stan zadržali – objašnjava Cekić.

Porodica nastradale devojke u šoku je nakon vesti da im je miljenica stradala na tako bizaran način. Njihovo dvorište danas je bilo puno uplakanih rođaka i prijatelja, a samo je njen brat Filip Vanić smogao snage da progovori o nesreći.

Iva je poginula usled pada sa visine od 15 metara Foto: Telegraf.rs

- Iva je uglavnom boravila u stanu u Nišu, jer pohađa četvrti razred gimnazije „9. maj“ . Sa tim momcima se druži zadnje dve godine, mislim da se znaju iz grada. Mihajlo mi j javio šta se desilo, odmah sam tamo otišao sa majkom, ali nismo mogli ništa da uradimo - kazao je ožalošćeni brat.

Porodica nije mogla da precizira datum sahrane stradale devojke, jer očekuju dolazak njenog oca koji je na privremenom radu u Švajcarskoj.

Niška policija obavila je uviđaj, i kakoje saopšteno, obavestila Više javno tužilaštvo koje je naložilo obdukciju.

VIDEO: Naučio ga da se ne selfira za sva vremena

(D.K.)