Evo koliku kaznu će dobiti vozač koji je pregazio studenta iz Novog Pazara na pešačkom prelazu! (VIDEO)

Udes se desio u ponedeljak popodne na uglu Cara Dušana i Niške u Zemunu, a mladić je dva dana kasnije preminuo

Momak Ernad Bakan (20) prelazi ulicu na pešačkom prelazu u Zemunu, jedan automobil staje, a drugi, i to u "sporoj traci" velikom brzinom naleće na njega. Ova scena šokirala je Srbiju.

Vozač automobila nije uhapšen odmah posle nesreće, jer je dečko u tom trenutku imao samo teške povrede.

Sada, kada je ishod postao tragičan, zbog smrti mladića vozač automobila, koji ga je svom silinom odbacio sa pešačkog prelaza, mogao bi da dobije kaznu od 1 do 8 godina zatvora.

Mesto nesreće u Zemunu, Foto: Telegraf.rs

- Takva radnja (obilaženje vozila koje se zaustavilo da propusti pešaka) je definisana kao strogo kažnjivo postupanje kada je reč o prekršajima - kazao je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Međutim, kada se nesreća već dogodi, to se ne uzima kao otežavajuća okolnost.

Foto: Privatna arhiva

- U krivičnom postupku, na žalost, kada je reč o visini kazne gledaju se samo posledice, a ne i kako je došlo do nezgode. U beogradskom pravosuđu praksa je jedna godina zatvora po jednom poginulom - dodao je Okanović.

VOZAČ NIJE UHAPŠEN NAKON NESREĆE

Vozaču koji je izazvao ovu stravičnu nesreću nije određen pritvor kada se ona dogodila.

- U tom momentu nije bilo uslova za određivanje pritvora i nije bilo potrebno da tužilac izlazi na lice mesta. Vozač je imao uredno prijavljeno prebivalište i ranije nije osuđivan. S obzirom na to da je preminuo nakon dva dana, tužilac je o tome naknadno obavešten - kazali su u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu za naš portal "Telegraf.rs".

Foto: Privatna arhiva

Nezvanično smo saznali i da vozač nije bio pijan.

STRAVIČAN UDAR

Bakan je povređen u ponedeljak oko 17 sati popodne u Ulici cara Dušana u Zemunu, a preminuo je dva dana kasnije. On je bio student Više medicinske škole u Zemunu, poreklom iz Novog Pazara, gde ga danas sahranjuju.

Porodica je u šoku i pitaju se kako je moguće da je vozač, kakao navodno tvrdi, vozio svega 40 kilometara na sat, a da posledice budu toliko teške.

Novinari portala "Telegraf.rs" imali su priliku da vide snimak sa jedne kamere, koji je kružio među Zemuncima, i na osnovu njega detaljno rekonstruišu čitav događaj. Kasnije nam je ovaj video materijal dostavio i jedan anonimni čitalac.

Očevici kažu da je prizor nakon nesreće bio stravičan i da su se odmah okupili, a njegove mlade kolege vikale su: "Molim te, nemoj da umreš".

POSTOJI VIDEO ZAPIS

Koliko je ova nesreća bila teška, kao i koliko je vozač koji je mladog Ernada bahato postupio, vidi se na video snimku koji nam je dostavio anonimni čitalac.

"Telegraf.rs" prethodno je prvi objavio sve detalje ove užasne nesreće koja je potesla i Beograd i Novi Pazar, ali i celu Srbiju.

Ernad se danas sahranjuje u Novom Pazaru.

(Telegraf.rs)