"Momci, sedite malo, šta ćete da popijete?": Nije ni slutio da će biti uhapšen. Bio je u kafani, a onda su mu prišla tri momka

Dragoljub Simonović, predsednik Grocke uhapšen je juče oko 15 sati u restoranu "Vinogradi"

Dragoljuba Simonovića (59), predsednika opštine Grocka, koji je juče uhapšen u vezi sa slučajem paljenjem automobila i kuće novinara portala Žig Info Milana Jovanovića, policija je pronašla u ekskluzivnom restoranu "Vinogradi", odakle se pruža najlepši pogled na Grocku i Dunav, saznaje Telegraf.rs.

Kako saznajemo, Simonović je sedeo sam u restoranu, kada su u objekat ušla tri policajca u civilu.

- Nije očekivao da će biti uhapšen. Sigurno je nekog čekao. Prišla su mu tri momka. Nisam znao da su policajci - kaže svedok koji se juče slučajno zatekao u restoranu u isto vreme kad i Simonović.

Milan Jovanović, čija je kuća spaljena u Vrčinu Printskrin/N1

On dodaje da Simonović nije bio iznenađen njihovim dolaskom.

- Momci, sedite malo, šta ćete da popijete? - rekao je Simonović trojici momaka, ne znajući da su to policajci u civilu.

Odmahnuli su rukom i zahvalili se, a onda su mu saopštili zbog čega su došli. Imali su nalog za njegovo privođenje zbog sumnje da je učestovao u napadu na imovinu bivšeg policajca Milana Jovanovića.

Ispostavilo da su to bili pripadnici Policijske uprave za grad Beograd koji su došli da privedu Simonovića u stanicu "29. novembar".

Ovde je Simonović uhapšen: Restoran "Vinogradi" iznad Grocke Printskrin: Youtube

- Nije bio iznenađen kad je čuo o čemu je reč. Mirno je ustao, a zatim su mu stavljene lisice na ruke. Nije se bunio. Nešto je prokomentarisao, ali nisam mogao da čuje o čemu je reč - kaže ovaj očevidac događaja.

Kako saznajemo, Simonović se nalazi u policijskom pritvoru, a u nedelju, 27. januara, će biti priveden na saslušanje kod dežurnog tužioca u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Katanićevoj ulici na Vračaru, posle čega će se odlučiti o eventualnom određivanju pritvora.

Podsetimo, Simonović je dugogodišnji političar iz Vrčina, koji od 2008. godine obavlja funkciju predsednika Opštinskog odbora SNS u beogradskoj opštini Grocka. Prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

Uhapšeni Dragoljub Simonović Foto: Mateja Beljan

U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata. Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35.

VIDEO: Vučić o hapšenju Simonovića: U slučaj je upleten i policijski službenik

(I. Čorbić/Telegraf.rs)