Uleteo je u Jeleninu sobu i zaklao je pred decom: Podneta optužnica protiv monstruma iz Kosjerića

Deca su bila pored majke i gledala je kako umire

Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Užicu podnelo je sudu optužnicu protiv Ivana Radovanovića (35) koji je u noći između 6. i 7. maja u Kosjeriću zaklao svoju bivšu nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38) pošto je prethodno pijan provalio u njenu kuću. Zločincu koji je troje dece, od kojih je jedno njegovo, ostavio bez majke Tužilaštvo na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Radovanović je kobne noći upao u Jeleninu kuću i uleteo u sobu u kojoj su ona i njena tri sina spavali. Došlo je do prepirke dvoje bivših parnera posle koje je on izašao u kuhinju, uzeo nož, vratio se u sobu i Jelenu ubo tri puta u vrat.

Očevici događaja bili su Jelenini sinovi iz prvog braka Dejan (18) i Darko (14), i trogodišnji Davor kog je rodila u vezi sa čovekom koji ju je, ispostaviće se, monstruozno poslao u smrt.

Ubica je potom pobegao iz kuće, a hitna pomoć iz Kosjerića, koja je ubrzo stigla na poziv najstarijeg od trojice dečaka mogla je samo da konstatuje Jeleninu smrt. Do sutrdadan popodne ubica se skrivao u šupi jedne kuće u komšiluku gde ga je pronašla i uhapsila.

Tokom istrage, Ivan Radovanović se branio pričom da ga je Jelena tokom rasprave koja je prethodila ubistvu provocirala i psovala, i tvrdio da se ne seća trenutka kada je uzeo sečivo i naneo joj smrtonosne udarce "jer mu je od uvreda pao mrak na oči".

Govorio je navodno da je jutro posle ubistva, kada se probudio u šupi gde se krio i video tragove krvi po sebi, "shvatio da je nešto uradio, ali ne i da je počinio ubistvo".

Zbog nasilja nad Jelenom Grbić, Radovanović je ranije odležao devet meseci zatvora. Februara ove godine, nedugo pošto je izašao na slobodu, ponovo je pretukao majku svog sina i zbog toga osuđen na godinu dana. Na odsluženje ove kazne trebalo je da se javi dva dana pre nego što je počinio zločin, a stručnjaci su ocenili da je Radovanović visokorizičan.

(Telegraf.rs/Blic)