Ponovo su uhvatili "slepog putnika" na Horgošu: Skener je sve otkrio (FOTO)

Carinici su primetili presečenu, pa ponovo pomoću čiode i superlepka zalepljenu sajlu, što je bio pouzdan znak da se u kamionu nalaze slepi putnici

Carinici na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš su 24. i 25. oktobra 2018. godine u tri navrata sprečili migrante da se sakriveni u kamionima prebace preko granice, a jedan od ilegalaca osujećen je u svom pokušaju dva dana zaredom.

Kada je kamion zrenjaninskih registarskih oznaka koji je prevozio frižidere iz naše zemlje za nemačko tržište odvojen za pregled skenerom, carinski službenici su na snimku uočili siluete ljudskih figura.

Uputivši se ka kamionu radi detaljne kontrole, primetili su presečenu, pa ponovo pomoću čiode i superlepka zalepljenu sajlu, što je bio pouzdan znak da se u kamionu nalaze slepi putnici.

I zaista, u tovaru robe zatekli su dvojicu Avganistanaca, od kojih je jedan susret sa carinicima imao svega dan ranije.

Tada je, u društvu Pakistanca, otkriven u poluprikolici šlepera staropazovskih registarskih oznaka koji je transportovao plastične kontejnere iz Srbije ka Francuskoj.

Carinski skener na Horgošu je juče pokazao još tri ljudske siluete, ovoga puta u kamionu novopazarskih registarskih oznaka koji je na relaciji Turska – Mađarska prevozio auto-delove, transportnu ambalažu i PVC proizvode.

Pored skenera, sakrivene ilegalce odala je i presečena sajla na prikolici, u kojoj su među tovarom robe pronađena još trojica Avganistanaca.

VIDEO: Migranti zaposeli železničku stanicu Novi Beograd

(Telegraf.rs)