Novinar Stefan Cvetković objavio fotografiju iz bolnice: Lipti mu krv po licu i majici

On nije objasnio šta mu se dogodilo, samo je ostavio čudan komentar

Novinar Stefan Cvetković koji je javnosti poznat zbog i dalje nerazjašnjene otmice, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj mu sa čela iznad leve arkade krv lipti po licu i majici.

Cvetković u ovom postu nije objasnio šta mu se dogodilo, samo je ostavio komentar:

- Velika je sila kojoj se suprotstavljam ali je veća svetinja koju branim / mene možete da ubijete, ali istinu NE - napisao je on uz okačenu fotografiju.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao "nešto slično policijskoj znački".

On je, inače, pre manje od mesec dana nestao na dva dana, a nakon što se cela Srbija podigla na noge, pronađen je u blizini svoje kuće. On je detaljno opisao sve što mu se dešavalo od trenutka kada je nestao, do trenutka kada je pronađen, ali je procenjeno da njegova priča ima previše rupa, pa je policija protiv novinara podigla krivičnu prijavu.

Govoreći o nedavnoj navodnoj otmici, Cvetković je ispričao da su ga u sredu uveče kidnapovale tri osobe, od kojih jedna ima oružje i značku koja podseća na policijsku, ali ga nisu tukli ni maltretirali, niti su sa njim komunicirali.

Policija podnela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića zbog lažne izjave o otmici

Sličan scenario Cvetković je izneo i 2007. godine, samo što u toj priči nije on bio glavni lik, već svedok otmice u Beloj Crkvi. Stefanović je tada rekao da je video ljude u civilu koji odvode čoveka kome je na glavu navučena crna kapa. Ipak, osim tvrdnji novinara, policija nije mogla da utvrdi postojanje drugih detalja koji bi potkepili tu priču.

VIDEO "Stefan Cvetković je u našim rukama":

(Telegraf.rs)