Vozač "mercedesa" koji je usmrtio Stefana pušten iz pritvora: Osumnjičeni Nišlija rođak sa poginulim

U teškoj saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Doljevac - Niš, 1.jula oko 2 časa iza ponoći

Nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu vozač Lazar T. (20) iz Malošišta, koji se sumnjiči da je 1.jula "mercedesom” usmrtio jednog pešaka, a još jednog povredio, pušten je iz pritvora i u daljem toku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Jecaji majke nastradalog Stefana: "Ubio mi je sina, a pre 7 dana je zamalo zgazio mene i supruga!" (FOTO)

Lazar T. je osumnjičen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Juče je prvo saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da utiče na svedoke. No, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu je nakon toga odbio predlog tužilaštva tako da je vozač pušten iz pritvora.

Portparol OJT u Nišu, Milica Jovović, najavlila je da će biti podneta žalba na rešenje suda kojim je odbijen predlog da vozaču bude određen pritvor.

Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, budući da poznaje porodice oštećenog Stefana Mitića, kao i Stefana Stamenkovića. Ali, sud je našao da ne postoje osobite okolnosti koje pokazuju da će osumnjičeni Lazar, ako se nađe na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti salušani u nastavku postupka - kazao je portparol Osnovnog suda u Nišu, Vladimir Rakonjac.

U predlogu za određivanje pritvora Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu navodi se, pored ostalog, da osumnjičeni Lazar T. poznaje porodicu Mitić jer su dalji rođaci, što ukazuje, po njihovom mišljenju, mogući osnov da se utiče na svedoke.

U Osnovnom sudu obrazlažu da u predlogu tužilaštva nije navedeno na koji način bi osumnjičeni mogao da ometa postupak i utiče na članove porodice pokojnog Mitića, s obzirom da u predlogu nije precizirano o kojim članovima se radi, niti je navedeno i da li su isti očevici kritičnog događaja.

Podsećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Doljevac - Niš, 1.jula oko 2 časa iza ponoći, nastradao je Stefan Mitić (25) iz Malošišta dok je Stefan Stamenković (21) povređen, kada je na njih, dok su išli pokraj puta, naleteo "mercedes" kojim je upravljao Lazar T. Vozač, kako su pokazale analize, nije bio pijan, ali prema nezvaničnim saznanjima ima probnu dozvolu, te uopšte nije smeo da upravlja kolima noću Mitić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta i danas će biti sahranjen na seoskom groblju u Malošištu u 14 časova.

VIDEO U ovoj nesreći ljudski faktor je bio ključan, ali čak i roboti umeju da budu smrtonosni kada automatski upravljaju kolima:

(Telegraf.rs/D.K.)