Kamiondžija je otvorio prikolicu sa 22 tone robe: Kada je carinik video dresove "Partizana", "Zvezde" i "Barse", sve mu je bilo jasno (FOTO)

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je prevožen tovar tekstilne robe i galanterije iz Turske ka Bosni i Hercegovini

Carinici su u noći između 4. i 5. aprila 2018. godine, na graničnom prelazu Gradina, sprečili da u zemlju uđe 850 kilograma garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Policajci su slučajno, u žbunju videli dva identična plava paketa: Odmah su zvali pojačanje i nisu pogrešili

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je prevožen tovar tekstilne robe i galanterije iz Turske ka Bosni i Hercegovini.

Iz dokumentacije koju je priložio je 51-godišnji vozač, inače makedonski državljanin, vidi se da je roba bila namenjena firmi iz BiH koja posluje u okviru poznate pijace ''Arizona''.

U kamionu se nalazilo više od 22 tone garderobe i galanterije, ali su carinici pregledom tovara izrazili sumnju u autentičnost oko 2400 artikala čija ukupna težina iznosi oko 850 kilograma.

Među odevnim predmetima i galanterijom u čiju se originalnost sumnja najbrojniji su dečji kompleti dresova "Partizana", "Crvene zvezde" i "Barselone", dečji šortsevi "spajdermen" i "miki maus", kao i bebi setovi ("armani", "barberi", "versaće"...) i dr.

U tovaru se našlo i nekoliko stotina trenerki "najk" i "adidas" i majica "levis", "tomi hilfiger", "armani", preko 350 muških i ženskih torbi marki "luj viton", "guči", "šanel", "živanši" i drugih, kao i oko 300 "luj viton" i "guči" novčanika.

Ceo tovar bio je namenjen prodaji na poznatoj pijaci "Arizona" kod Brčkog, za koju se smatra da je jedan od najvećih tržnih centara tog tipa na prostoru bivše Jugoslavije o čemu govori i podatak da je svakodnevno poseti i po nekoliko hiljada ljudi.

Smeštena je na putu koji povezuje gradove Orašje i Tuzlu, a tokom vremena postala je mesto gde u kupovinu dolaze posetioci iz celog regiona.

VIDEO: Za šta sve mogu da vas kazne a da to ni ne znate

(Telegraf.rs)