Kako je uopšte došlo do jezive nesreće na neotvorenom auto-putu kod Uba: Otišli da izjave saučešće, pa poginuli u povratku (FOTO)

Kako nezvanično saznajemo, betonske prepreke, koje su bile postavljene na toj deonici, sklonili su putari koji saniraju oštećenja

Vozač "mercedesa" Milan Stanković (68) pušten je iz valjevske bolnice, gde je bio zbrinut nakon nesreće koja se dogodila na neotvorenom auto-put Ub-Lajkovac, u ataru sela Stublenice. Kako saznajemo, on je sinoć saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Ubu i nakon saslušanja je pušten na slobodu, uz zabranu napuštanja zemlje. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte sa smrtnim ishodom.

Preminula još jedna žrtva nakon stravične nesreće kod Uba: Putnik sa zadnjeg sedišta podlegao povredama (FOTO)

Nemački penzioner iz Beograda bio je za volanom "mercedesa", koji je sleteo na kraju izgrađene deonice auto-puta Ub-Lajkovac i jedini je preživeo u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju u jutarnjim satima.

Na licu mesta je poginuo penzioner iz Beograda Miroslav Jovanović (70), dok je Čedomir Zorin (70), takođe iz Beograda, nekoliko sati psole saobraćajne nesreće preminuo u valjevskoj bolnici.

Jedini je živu glavu posle nezapamćene nesreće na Koridoru 11, u ubskom selu Stublenica izvukao vozač "mercedesa". Kako saznajemo, sva trojica su rodbinski povezani.

Suvozač, koji je poginuo na licu mesta, je brat vozača "mercedesa", dok je Zorin njegov zet nemačkog penzionera.

Rođak vozača "mercedesa" Željko Kostić, kaže da je je ovo nezapamćena tragedija koja je pogodila ove tri porodice. Njegov ujak Milan Stanković je jedini preživeli u ovoj nesvakidašnjoj nesreći.

- Ujak je u šoku! Samo ponavlja da je bolje da je njega Bog uzeo nego njegovog brata Miroslava. Nismo smeli odmah da mu kažemo da je umro i njegov zet Čedomir. Moj ujak je iskusan vozač, godinama je vozio kamione u Nemčkoj gde je stekao i penziju. Rekao mi je uopšte nije znao da put nije u upotrebi, niti je video betonsku prepreku na kraju puta - ispričao je sestrić vozača.

Kako kaže, trojica rođaka su se vraćali iz jednog sela u okolini Lajkovca, gde su bili da izjave saučešće porodici Milanove sestre od tetke, koja je preminula. Kada su krenuli za Beograd, pratili su putokaz, koji ih je naveo na neotvorenu deonicu auto-puta Lajkovac-Ub.

- Ujak mi je ispričao da je na uključenju na auto-put u Nepričavi ispred njih bio jedan auto beogradskih tablica. Pratio je to vozilo i posle nekoliko kilometara ga je pretekao. Nakon toga, vrlo brzo je došao do kraja auto-puta, gde je i sleteo. Nije imao pojma da put nije u funkciji. Tabla je uredno postavljena, a betonska prepreka na uključenju za auto-put je bila sklonjena - kaže Kostić.

Prvi im je pritekao u pomoć vozač beogradskih tablica, koji se kretao istom trasom. On je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla na lice mesta.

- Moj ujak je sve vreme bio svestan. Njegov brat od tetke Miroslav, koji je sedeo na mestu suvozača, je samo kratko vreme davao znakove života, a potom je preminuo. Ujak je pokušao da ga reanimira, ali bezuspešno. Njegov zet Čedomir, koji je bio na zadnjem sedištu, je bio svestan sve dok nije stigao u valjevsku bolnicu. Odmah je priključen na aparate, a nekoliko sati posle nesreće i on je umro. Ujak ima povrede vrata, oporavlja se, ali je psihički jako loše - prića sestrić vozača "mercedesa".

Kako saznajemo, obojica nastradalih muškaraca su iz Beograda. Zoran je godinama bio vazač u GSP, gde je stekao penziju, a u penziji je bio i suvozač, koji je poginuo na licu mesta. Vozač je nemački penzioner, a u Beogradu ima kuću.

Patrola saobraćajne policije od nedelje u 17 časova obezbeđuje Koridor 11 kod Lajkovca, gde je uključenje za auto-put. Kako nezvanično saznajemo, betonske prepreke, koje su bile postavljene na toj deonici, sklonili su putari koji saniraju oštećenja na neotvorenoj deonici auto-puta Lajkovac- Ub.

(S.S.)