Episkop oterao lopova: Pokušao pajserom da razvali vrata, šetao crkvenim odajama, pa pobegao kad je ugledao Vasilija

Ništa nije uspeo da odnese

Samo tri dana nakon što je uoči praznika Mala Gospojina opljačkana Saborna crkva u Sremskim Karlovcima, na meti nepoznatog počinioca ponovo se našla bogomolja u ovom gradu.

Opljačkali sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima uoči Male Gospojine!

Naime, rano jutros oko 3.30 sati u Patrijaršijski dvor upao je muškarac sa namerom da ga opljačka, ali ga je u tome, međutim, sprečio episkop sremski Vasilije.

U ovo zdanje, izgrednik je ušao tako što je prethodno najverovatnije pajserom razvalio vrata sa dvorišne strane. Hodajući kroz hodnike Patrijaršijskog dvora, lopov je došao do riznice i biblioteke. I na tim prostorijama je istim "alatom" obio vrata, ali odatle ništa nije odneo, prenose Novosti.

U gluvo doba noći, lopov je stigao i do episkopskih odaja, ali je episkop sremski Vasilije, najverovatnije probuđen bukom, ustao da proveri šta se dešava, pa je nezvani "gost" pobegao.

Po dosadašnjim saznanjima, posle provale je utvrđeno da nedostaju četiri ključa, od kojih su dva od obijenih prostorija, odnosno riznice i biblioteke, pa se veruje da ih je lopov odneo bežeći odatle.

Patrijaršijski dvor u Sremskim Karlovcima je na meti lopova bio i januara 2008. godine. Tada su lopovi iz privatnih prostorija episkopa sremskog Vasilija ukrali njegova dva pasoša, oko 50 zlatnika i srebrnjaka sa likom Svetog Save i drugih svetitelja. Odneli su i desetak zlatnih dukata, jednu pozlaćenu "panagiju" sa likom episkopa i pozlaćeni naprsni krst.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)