Optužnica za zversko ubistvo u vagonu: Samo jedan osumnjičeni za smrt žene na Železničkoj stanici u Beogradu

Nije bilo dokaza da je i njegov brat Đuro Niko učestvovao u napadu na Ivanu Vučetić (37)

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u utorak optužnicu protiv Davida Nikolića (21) zbog teškog ubistva Ivane Vučetić (37) 30. aprila ove godine na Železničkoj stanici u Beogradu, pišu Novosti.

Otkriveno ko je udarao ženu kocem do smrti? Među mušterijama u vagonu bili i migranti

Pronađen krvavi kolac pored ubijene žene u vagonu, priveden mladić: Najnoviji jezivi detalji zločina u Beogradu

Optužnica je prosleđena Višem sudu na razmatranje, uz predlog da mu se produži pritvor.

Nikolić je uhapšen nedelju dana nakon ubistva, sa svojim bratom Đurom Nikom (20). Međutim, Tužilaštvo je nedavno donelo naredbu o obustavi istrage protiv njega i pušten je iz pritvora, pošto nije bilo dovoljno dokaza za dalje gonjenje.

Ivanino telo otkriveno je u napuštenom vagonu na Železničkoj stanici u Beogradu. Bila je gotovo naga, bez donjeg dela odeće, u lokvi krvi. Njeno telo pronašao je jedan mladić, o čemu je odmah obavestio radnika na železničkoj stanici. Ispričao je da je ušao u vagon da uzme ćebe i da je tamo zatekao mrtvu ženu.

Na mestu zločina pronađen je kolac sa krvavim tragovima, pa je pretpostavka da je Ivana njime mučki ubijena. Ona je usmrćena velikim brojem udaraca po glavi i telu. U prvom trenutku sumnjalo se da je potencijalni ubica neko od migranata koji su u to vreme boravili u blizini stanice.

PREOKRET: U vagonu nije ubijena prostitutka nego mentalno obolela žena, koja je tuda tumarala!

Telo je odmah prebačeno u Institut za sudsku medicinu. Prvi rezultati istrage pokazali su da je pretučena nasmrt, a u tom vagonu je živela poslednjih nedelju dana.  Nakon hapšenja i privođenja u Tužilaštvo na saslušanje, Đura i David su negirali da imaju veze sa zločinom.

Uhapšena braća su, kako je svojevremeno objavljeno, braća dečaka koji su pre tri godine napali književnika i TV novinara Rašu Popova. Njihovi roditelji Kata Nikolić (41) i Đura Nika (46) su u decembru 2014. godine osuđeni na po četiri godine zatvora zbog zapuštanja i zlostavljanja svoje dece.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)