Urna Nikole Tesle se premešta u Hram Svetog Save

Sporazum, kojim se između ostalog obezbeđuju uslovi za izradu i postavljanje spomenika Nikoli Tesli u porti Hrama Svetog Save na Vračaru, potpisali su Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej, ministar energetike, razvoja i životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović i predsednik Privremenog organa Grada Beograda dr Siniša Mali

Danas je na svečanosti u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu potpisan sporazum između Srpske Pravoslavne Crkve, Vlade Republike Srbije i Privremenog organa Grada Beograda, kako bi se posmrtni ostaci našeg naučnika Nikole Tesle prenele u Hram Svetog Save, saopštila je SPC.

Sporazum, kojim se između ostalog obezbeđuju uslovi za izradu i postavljanje spomenika Nikoli Tesli u porti Hrama Svetog Save na Vračaru, potpisali su Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej, ministar energetike, razvoja i životne sredine  Zorana Mihajlović i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Siniša Mali.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i direktor Patrijaršijske upravne kancelarije protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, direktor Kancelarije za saradnju sa tradicionalnim Crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević i član Privremenog organa Grada Beograda g. Goran Vesić.

Podsetimo, pitali smo čitaoce Telegrafa da li urna Nikole Tesle treba da počiva u hramu Svetog Save, a većina je reagovala pozitivno.

(Telegraf.rs)