UPOZNAJTE BEBU ROĐENU U AUTOBUSU: Mila došla na svet zahvaljujući pribranosti putnika

Trudnica Maša Vladisavljević nije ni sanjala da će se poroditi u autobusu. Mama i beba se dobro osećaju, a Maši je ovo treća beba

Na početku 2014. godine, čini se da je pažnju prvorođenoj bebi "ukrala" mala Mila, rođena u autobusu na liniji 403 kada je njena mama iz beogradskog naselja Zuce pošla kod lekara na pregled.

Trudnica Maša Vladisavljević je prethodne noći imala bolove, pa je autobusom u osam sati krenula kod lekara. Nije ni sanjala da će se u njemu poroditi. Kada su počeli bolovi pomislila je da će joj biti lakše ukoliko bude ustala. Ipak, tada je shvatila da je porođaj počeo, a kada je povikala da se porađa, ljudi u autobusu joj nisu poverovali jer joj je stomak skrivala jakna.

- Morala sam da sednem na stolicu sa druge strane. Tako je krenulo - priča ova hrabra majka.

Vozač autobusa Dragan Ilić ni sada ne može da veruje šta se dogodilo. Bio je, kaže, u šoku. Ilić je sve vreme bio na vezi sa službom Hitne pomoći. Najpribranija putnica bila je Karolina Anđelković, koja je prihvatila bebu i očistila joj usta kako bi počela da da diše. Mama i beba prevezene su u porodilište u Višegradskoj.

- Dete je žensko 51 centimetar dugačko, 3.050 grama teško, obim glave 33 centimetra. To je pacijentkinji treća beba. Majka i beba su dobro - rekao je dr Sveto Pantović, glavni dežurni lekar GAK "Višegradska".

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)