MALI: Đilas obmanjuje javnost i veruje u bajke

- Mogu da razumem potrebu Dragana Đilasa da veruje u bajke jer je političarima to nekada lakše nego da se suoče sa istinom. Ja nisam političar, već ekonomista, i ne znam drugačije da govorim osim da iznosim tačne podatke - rekao je Siniša Mali

Povodom izjave bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izdao je saopštenje:

- Mogu da razumem potrebu Dragana Đilasa da veruje u bajke jer je političarima to nekada lakše nego da se suoče sa istinom. Ja nisam političar, već ekonomista, i ne znam drugačije da govorim osim da iznosim tačne podatke.

Podaci o zaduženju Beograda koje sam izneo su tačni i poražavajući za vlast koju je vodio Dragan Đilas. Naš glavni grad, bez dugovanja gradskih opština, kao i ustanova kulture, socijalne i dečje zaštite, zdravstva i obrazovanja čiji je osnivač grad Beograd, duguje tačno 960 miliona evra. Taj dug, kada utvrdimo nedostajuće podatke, može da bude samo viši. To je istina. Razumem da ta istina boli Đilasa, ali se od nje ne može pobeći tako što se negira.

Dragan Đilas je taj koji obmanjuje javnost. Dokument iz Ministarstva finansija koji nudi govori samo o tome koliko je u tom trenutku grad Beograd bio zadužen za kredite, bez kamata i ostalih dugovanja. U samom dokumentu piše da je urađen na osnovu podataka koje je dostavio grad Beograd, odnosno Đilas lično. Dakle, niti je to potvrda koliki je ukupni dug Beograda, niti je sa ovim dokumentom iskupio grehove.

Kada smo kod socijalnih davanja, želim da istaknem da ona neće biti umanjena. Za siromašne građane Dragan Đilas ne treba da se brine jer ne spada u tu kategoriju građana. Sebe je odavno obezbedio - naveo je predsednik Privremenog veća grada Beograda, Siniša Mali.

(Telegraf.rs)