OSTAJEMO LI BEZ BUS PLUSA? Traže da GSP ponovo naplaćuje karte!

Sindikati su to zatražili od predsednika Privremenog veća Siniše Malog, jer smatraju da je ugovor sa konzorcijumom "Apex Solution Technology" ,"Lanus" D.O.O" i "Kentkart", koji rukovodi sistemom "Bus plus", štetan za Beograd

Tri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" zatražila su da se raskine ugovor o "BusPlus" sistemu naplate i kontrole karata u javnom prevozu i taj posao ponovo vrati GSP "Beograd".

Sindikati su to zatražili od predsednika Privremenog veća Siniše Malog, jer smatraju da je ugovor sa konzorcijumom "Apex Solution Technology" ,"Lanus" D.O.O" i "Kentkart", koji rukovodi sistemom "Bus plus" štetan za Beograd.

Zahtev su uputili Sindikat vozača GSP "Beograd", Saobraćajni sindikat GSP "Beograd" i Sindikat "Evrovozač", koji tvrde i taj ugovor štetan i po GSP i po građane.

Oni u pismu tvrde da je "šest miliona evra iz gradskog budžeta plaćeno za zakup i instaliranje validatora "Bus plus" sistema, iako je bilo logično da konzorcijum, koji je dobio ovaj višemilionski posao i uzima 8,53 odsto od naplate karata, treba besplatno i da instalira opremu".

- Uvođenjem sadašnjeg sistema smo kroz provere i poređenje podataka ukazali na krađe u broju pređenih kilometara, manipulacije informacijama o izašlim vozilima, kao i druge teške nepravilnosti - ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)