PREDSEDNIK OPŠTINE VOŽDOVAC: SNP1389 će dobiti teretane ako nikome ne smetaju

Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, smatra da u natpisu na tabli teretane: "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam. Omladini Voždovca daruje 1389", reč "nacionalizam" nema negativne konotacije, već da ta reč znači ljubav prema svom narodu

Predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić izjavio je u intervjuu za 24 sata, da teretane koje se grade na teritoriji opštine nisu u njegovoj nadležnosti, i da dozvole za njihovo postavljanje daje "Zelenilo". Ne smatra da su članovi "SNP 1389"  imali razlog da ga kontaktiraju u vezi sa formiranjem njihove teretane.

Iako članovi SNP-s kažu da su imali  sve dozvole, Vukanić odgovara da će se o tome pričati kada budu imali sve neophodna dokumenta sa imenima i potpisima i pečatom.

Vukanić smatra da u natpisu na tabli teretane: "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam. Omladini Voždovca daruje 1389", reč "nacionalizam" nema negativne konotacije, već da ta reč znači ljubav prema svom narodu. On napominje da se svi nacionalni junaci mogu svrstati u grupu nacionalista. On se pita zašto se od toga pravi problem, a ne od dešavanja u Hrvatskoj, lomljenja tabli na ćirilici, dešavanjima na Kosovu, kao i zašto nekome smeta "nekoliko spravica koje su postavljene i koje momci i devojke koriste za vežbanje i održavanje kondicije".

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)