SEDMI FESTIVAL NAUKE: Superheroji u promociji nauke

Sedmi festival nauke, koji se održava u Beogradu od 5. do 8.decembra pod sloganom "Superheroji nauke", ima ideju da skrene pažnju i ohrabri sve mlade ljude koji se danas u Srbiji bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav

Najveći regionalni Festival nauke biće održan sedmi put u Beogradu od 5. do 8. decembra i dalje sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku podjednako blisko i jasno svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Četiri lokacije - bivša Robna kuća "Kluz", Studentski kulturni centar, galerija Narodne banke Srbije i sasvim novi prostor, bivši "Eurosalon" - i ove godine činiće jedinstvenu "festivalsku četvrt".

Pod sloganom "Superheroji nauke", ideja festivala je da skrene pažnju i ohrabri sve mlade ljude koji se danas u Srbiji bave naukom i šire entuzijazam, znanje i ljubav, kako i dolikuje pravim superherojima.

Više od 400 mladih naučnika iz zemlje, kao i gosti iz Holandije, Francuske, Švedske, Estonije i Hrvatske prikazaće naučne oblasti na svež i inspirativan način.

Sedmi Festival nauke nije moguće realizovati bez komercijalnih sponzora koji su ove godine finansirali produkciju najvećeg događaja promocije nauke i obrazovanja u regionu i uvažili njegov značaj.

(Telegraf.rs)