BOJ NA DUNAVU: Kinezi sabotiraju srpske firme?

"Ratko Mitrović - niskogradnja" optužuje kinesku kompaniju CRBC da ih sabotira u izgradnji mosta Zemun - Borča, kako bi naplatili odštetni zahtev zbog probijanja roka

Međusobne optužbe Kineza koji rade na mostu Zemun - Borča i domaćeg podizvođača "Ratko Mitrović - niskogradnja", koji je angažovan na pristupnim putevima, ne jenjavaju.

I dok kineska kompanija CRBC ističe da je na mostu preostala još trećina posla da se uradi, a da je na pristupima urađeno tek 18,5 odsto radova, iz srpskog preduzeća objašnjavaju da ih azijska kompanija - sabotira.

- Ne plaćaju završene radove i čine sve da nas uspore kako bismo probili rok, a oni naplatili odštetni zahtev od Srbije zbog kašnjenja - nezadovoljni su domaći neimari.

Prema ugovoru, ove zahteve razmatra nezavisni, međunarodno priznati nadzorni organ, kompanija "Luj Beržer". Dosad nije odobren nijedan zahtev za dodatnim sredstvima. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju kažu da domaće firme rade po planu i da su radovi odmakli do 15. kilometra.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)